Rendkívül sokoldalú kiegészítő a Velocity Micro-tól

DVD-író, külső HDD, memóriakártya olvasó és USB Hub egy készülékben? Igen, ez a VMultra Drive.

Rendkívül sokoldalú kiegészítő a Velocity Micro-tól

A Velocity Micro egy meglehetősen érdekes kiegészítővel jelentkezett, ami rendkívül kompakt, ám mégis kifejezetten sokoldalú. A VMultra Drive névre hallgató újdonság nagyjából akkora, mint egy átlagos külső optikai meghajtó, amely USB porton keresztül csatlakozik az adott konfigurációhoz, de a hagyományos külső optikai meghajtóknál jóval többet kínál.

Egyrészt találunk benne egy DVD-írót, amely 8x-os írási sebességgel pörköli azokat a DVD korongokat, amelyek támogatják ezt a tempót, de emellett CD lemezek írására és olvasására is tökéletesen használható. Feltűnhet, hogy a termék oldalán néhány egyéb csatlakozó is lapul: ezek között két USB 3.0-s és egy USB 2.0-s portot találunk, de a sorban egy memóriakártya-olvasó is lapul, ami az SD, SDHC és MMC típusú memóriakártyák kezelésére képes. Hab a tortán, hogy a kompakt házban még egy 2,5 colos, SATA 6 Gbps-os csatolófelületet kínáló bővítőhely is helyet kapott, amelyben gyárilag egy 500 GB-os merevlemez lapul.

A plug and play típusú kiegészítő USB 3.0-s kábelen keresztül kapcsolódik a rendszerhez, de ha USB 2.0-s portra kötjük, akkor az USB 3.0-s hub funkcióról le kell mondanunk, azaz két USB 3.0-s és egy USB 2.0-s helyett három USB 2.0-s porttal gazdálkodhatunk. A rendszer az USB 3.0-s kábelen keresztül egyidejűleg csak a külső merevlemezt, vagy csak az optikai meghajtót tudja táplálni – ha mindkettőt szeretnénk egyszerre használni, akkor a csomagban található tápadaptert is be kell vetnünk a siker érdekében.

A Velocity Micro újdonsága különösen jó választás lehet optikai meghajtóval nem rendelkező netbook, illetve ultrabook mellé, de akkor is jó szolgálatot tehet, ha éppen külső HDD, USB hub és memóriakártya olvasó vásárlása előtt állunk, ugyanis ezeket a funkciók mind rendelkezésre állnak egy kompakt, tetszetős doboz formájában.

A sokoldalú apróság persze nem olcsó, hiszen 199 dollárt kérnek el érte, de az általa kínált szolgáltatások alapján valószínűleg sokak számára jó választásnak bizonyul majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward