Rendkívül kecses lehet a következő iPad mini

Az iPad Air mintájára újulhat meg idén az iPad mini. Ennek megfelelően sokkal vékonyabb és könnyebb készülékre számíthatunk.

Rendkívül kecses lehet a következő iPad mini

Az Apple termékekkel kapcsolatban mindig rengeteg információ kap szárnyra előzetesen, és ezekből általában nehéz azt kiszűrni, ami ténylegesen megalapozott, most viszont vélhetően ilyennel van dolgunk.

Most nem az új generációs iPhone-ról van szó, hanem az Apple táblagépei kerültek a középpontba. A kínai média arról számolt be, hogy az iPad mini legfrissebb kiadása mintegy 30 százalékkal vékonyabb lesz, mint az aktuális modell, és arról is szó esett, hogy a vállalat egy nagyobb méretű táblagépen is dolgozik.

Az iPad mini esetében teljesen reális esély van arra, hogy idén a tervezők a fizikai jellemzőkre gyúrjanak rá. Hogy miért? Nos, erre igen egyszerű a válasz: éppen ez történt tavaly az iPad esetében, és az iPad Air rendkívül jó fogadtatásban részesült a karcsúsítás után. Az első iPad mini 2012-ben 7,2 milliméter vastag készülékházban kapott helyet, míg a szerkezet második generációja nemhogy fogyott volna, még inkább magára szedett 0,3 mm-t, így ez már 7,5 milliméterre emelkedett ki a síkból. Az iPad Air után valószínűleg a befektetők is elvárnák, hogy ilyen téren ezúttal már javulás következzen az iPad mininél is.

Ezen felül „olaj a tűzre”, hogy a legnagyobb konkurenciát jelentő Samsung Galaxy Tab S 8.4 már 6,6 mm-es értéket produkál, és még néhány grammal könnyebb is úgy, hogy igazából a képátlója valamivel nagyobb. Nem is rest kiemelni ezeket az erényeket a dél-koreai vállalat. Az Apple iPad minire a teljesítményét tekintve nem lehet panasz már jelenleg sem, így valószínűleg tényleg jó döntés lenne rámenni a fizikai jellemzőkre, amikben pillanatnyilag hátrányban van. Az iPad után az iPad Air 20 százalékkal lett vékonyabb tavaly – 9,4-ről 7,5 mm-re redukálódott –, az iPad mininél azonban már kapásból 30 %-ról szól a fáma. Amennyiben ezt valóban tartani tudják, az ~5,25 millimétert jelenten, ami a tabletvilágban egyértelműen új rekordnak is számítana. Emellett azt is megemlítették még egyébként, hogy akár az Apple A8 SoC is bele kerülhet az új minibe, ám erről a lapkáról egyelőre semmit nem tudunk.

iPad mini

És mi a helyzet a nagyobb iPaddel? Az Apple idén nagy valószínűséggel a vetélytársai nyomába ered a képátló tekintetében az okostelefonjával, ennek fényében pedig nem lenne váratlan, ha ugyanezt tennék a táblagépek piacán is. Pillanatnyilag még Androiddal és Windows-zal is kevés gép van 10 hüvelyk felett, de akadnak már ilyenek, és vélhetően a Galaxy TabPRO, illetve a NotePRO 12.2 nem is szerepel rosszul az eladási számok tekintetében. A kínai jelentés szerint a cupertinóiak 12,9 hüvelykes szerkezetet dobhatnak piacra, erre viszont 2015 előtt biztosan nem fog sor kerülni, egyelőre tehát valószínűleg csak tesztelik a lehetőségeiket.

David Hsieh piackutató elmondása alapján az Apple idén legfeljebb hasonló mennyiségű tabletet értékesíthet, mint tavaly, ez pedig komolyabb újításra sarkallhatja a gyártót az elkövetkezendő években is. Ilyen tekintetben persze illik azt is hozzátenni Hsieh kijelentéséhez, hogy a komplett szegmens stagnál 2013 óta, szóval nem biztos, hogy azért nem nő tovább az Apple táblák forgalma, mert nem azt nyújtják, amire az érdeklődők vágynának.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward