Rendhagyó gamer PC piacra dobására készül az MSI

A Vortex formavilág tekintetében nagyon hasonlít az Apple Mac Pro munkaállomására, belsejében azonban teljesen más hardver lapul. Olyan, ami a gamereket veszi célba.

Rendhagyó gamer PC piacra dobására készül az MSI

Az MSI egy különleges gamer PC érkezéséről adott hírt, amely dizájnját tekintve henger "formátumú" lesz, csak úgy, ahogy az Apple korábban bemutatott csúcskategóriás munkaállomása, a Mac Pro. Persze a két gyártó termékei között nem csak árban, de felszereltségben is lesznek különbségek, de ez nem is véletlen, hisz az MSI a játékosokat veszi célba, nem a professzionális alkalmazások használóit.

Az elegáns dizájnnal érkező gamer PC esetében némi tuningra is lesz lehetőség, hisz a hardverkomponensek szerepét felsőkategóriás, tuningolható termékekre osztják, méghozzá elég gyorsakra. A kompakt számítógépház két darab ventilátorral oldja meg a hatékony légcserét: a ház alján lévő ventilátor a friss levegőt szállítja, a ház tetején lévő társa pedig a meleg levegőt fújja ki. A hűtőrendszer üresjáratban 22 dB(A), maximális fordulatszámon pedig 37 dB(A) zajszintet generál.

A szemrevaló ház belsejében 4 GHz-en ketyegő Intel Core i7-6700K processzor foglal helyet, amely Skylake alapokon nyugszik és összesen négy processzormaggal, illetve nyolc szállal dolgozik. Rendszermemóriából maximum 64 GB-nyi DDR4-es RAM kérhető, az adatok tárolásáról pedig PCI Express 3.0 x4-es sávszélességgel dolgozó SSD gondoskodhat. Mivel gamer PC-ről van szó, így akár két darab GeForce GTX 980M videokártyával is elérhető lesz a termék. A fedélzetről a minőségi hangzást biztosító HD audió vezérlő, valamint az USB 3.1-es támogatás sem hiányzik, sőt, a jelek szerint Thunderbolt 3-as port is rendelkezésre áll majd, azaz minimum egy USB 3.1 Type-C porttal jön a termék.

A 6,5 literes ház belsejében persze nem csak a fenti alkatrészek kaphatnak helyet – a 4000 dolláros csúcskonfiguráció mellett egy olcsóbb példány is érkezik. A költséghatékonyabb változat Skylake sorozatú Core i5-ös processzorral, valamint két darab GeForce GTX 960M videokártyával gazdálkodhat, így már csak 2000 dollárba fog kerülni.

Az MSI Vortex várhatóan az év második negyedévében válhat elérhetővé kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward