Renderképeken a Huawei Mate 40 és a Mate 40 Pro

A Huawei az előző generáció dizájnját örökítheti tovább még finomabb kidolgozással, és minden eddiginél nagyobb kameramodullal.

Renderképeken a Huawei Mate 40 és a Mate 40 Pro

Nincs egyszerű helyzetben a Huawei annak ellenére, hogy most még kiválóan szerepel a mobilpiacon. A vállalat előre haladását és működését az Egyesült Államok minden eszközzel próbálja ellehetetleníteni, de még kitartanak a kínaiak, és már azon dolgoznak, hogy a Mate 40 még a Mate 30 generációt is felülmúló legyen.

Galéria megnyitása
Huawei Mate 40

A frissen megjelent renderek CAD fájlok alapján születtek meg, még azt is lehet tudni, hogy mekkora méretűek lehetnak majd az eszközök. A Mate 40 és a Mate 40 Pro jelen állás szerint ugyanolyan dizájnnal ölthet testet, a vonalvezetést tekintve csak egyetlen jelentősebb különbség lesz a páros tagjai között, ami a képernyőt fogja érinteni. A Mate 40 egy nagyon finoman ívelt képernyőt fog kapni a látottak alapján, míg a Mate 40 Pro esetében már egy szélesen lehajló megjelenítő várja majd az érdeklődőket.

Galéria megnyitása
Huawei Mate 40 Pro

A készülékek frontján az előlapi kamerák és szenzorok egy széles kivágásban kapnak majd helyet, ami már a P40 Pro révén ismerős lehet az olvasóinknak. Azt még nem lehet tudni, hogy milyen kamerákat fog használni a Mate 40 generáció, de a P40 Pro esetében a kapszula-szerű lyukban a szelfikamera mellett egy 3D ToF egység kapott még helyet, szóval talán ezt viszi majd tovább a Huawei. A Mate 40 egy 6,4 hüvelykes kijelzővel léphet a színre, míg a Mate 40 Pro elvileg egy 6,7 colos egységnek fog otthont adni.

Galéria megnyitása
Huawei Mate 40 Pro

A Mate 40 páros hátán egy körben lesznek elhelyezve a kamerák. Mindegyik képalkotónak igencsak nagy hely lesz biztosítva, amiből arra következtethetünk, hogy a Huawei szakemberei már több esetben is hatalmas szenzorokat fognak használni a különböző kameráknál.

A Mate 40 három kamerát vonultat majd fel egy extra szenzorral, amiről még most nem lehet tudni, hogy mire lesz képes. A Mate 40 Pro viszont már négy kamerának fog otthont adni, és ezek közül az egyik megoldás biztosan nagy közelítést lehetővé tevő periszkópos képalkotó lesz.

Galéria megnyitása
Huawei Mate 40

A Huawei következő zászlóshajói közül a Mate 40 lesz a kisebb, ez 158,6 x 72,5 x 8,9mm milliméteres idomokkal rendelkezik majd a CAD információk alapján, míg a Mate 40 Prót pedig 162,8 x 75,5 x 9 milliméteres vonalak ölelhetik majd körül.

A masinák fém kerettel lesznek ellátva, amit több ponton is antennacsík szel majd keresztül, és a gépek tetején lesz infrás jeladó is. A hátoldaluk is ívelt lesz az előlapjukhoz hasonlóan, és ezen a ponton is üveget használ majd a vállalat a gyártás során.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az újdonságok kapcsán túl sok biztosan nem merünk kijelenteni, de korábbi információk szerint ezeket már a Kirin 1020 rendszerchip szolgálhatja majd ki. Ez a következő generációs lapka elvileg már gyártásban van, és a TSMC-nél készül az 5 nm-es eljárással. De a TSMC ezt csak szeptember elejéig szállíthatja már, az USA ugyanis úgy döntött, hogy a továbbiakban nem szeretné, ha a tajvaniak ellátnák chipekkel a Huawei-t. Hogy ez mihez fog vezetni, azt még most sem igazán lehet tudni.

A Huawei előre láthatólag októberben, vagy legjobb esetben, szeptemberben leplezheti majd le a Mate 40 és Mate 40 Pro párost. És az szinte borítékolható, hogy ezek a masinák Kínában kitörő népszerűségnek fognak örvendeni, máshol viszont nem kapkodnak majd érte úgy, mint annak idején a Mate 20-ért.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap