Rémisztőek a Microsoft adatok

Lehűtötte a Microsoft azoknak a kedélyét, akik a múlt heti pozitív Intel jelentés után bizakodni kezdtek a PC ipar stabilizációjában. Az IT-óriás számai nagyon nem jók.

Rémisztőek a Microsoft adatok

Csütörtökön publikálta júniusban véget érő negyedik pénzügyi negyedévének adatait a Microsoft. A vállalat adózott eredménye 3,05 milliárd dollárra esett, ami részvényenként 34 centet jelent. Az előző év azonos időszakában 4,3 milliárd dollár, vagyis részvényenként 46 cent volt az eredmény. A cég forgalma is jelentősen zuhant, 17 százalékkal 13,1 milliárdra esett vissza.

Az eredmény némileg alulmúlta az elemzői várakozásokat, amelyek részvényenként 36 cent profitot és 14,37 milliárdos forgalmat valószínűsítettek.

A Microsoft üzleti divíziója - mely az Office programcsomagot is készíti - 4,6 milliárd dolláros forgalmat könyvelhet el, amely előző évben még 5,3 milliárdra rúgott, a divízió profitja pedig 2,8 milliárd dollár.

A Windows operációs rendszereket gyártó divízió ennél is jelentősebb csökkenéssel volt kénytelen szembenézni, itt a forgalom 4,4 milliárdról 3,1 milliárdra esett egy évvel korábbról.

A vállalat pénznyelőjének tartott online szolgáltatásokkal foglalkozó egység 731 millió dolláros forgalom mellett 732 milliós veszteséget generált, ami jelentősen felülmúlja a tavalyi 485 milliós veszteséget. A tőzsdezárás után nyilvánosságra hozott jelentést követően az éjszakai elektronikus kereskedésben az IT-mamut részvényei zuhanórepülésbe kezdtek, jelenleg 4,5 százalékos veszteséggel 23,70 dolláron forognak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward