Remekül felszerelt AMD-s gamer notesz az MSI-től

Az MSI egy rendkívül jól felszerelt, GX60-as típusjelzéssel ellátott gamer notesszel rukkolt elő, amely ezúttal AMD alapokon nyugszik.

Remekül felszerelt AMD-s gamer notesz az MSI-től

A gyártó „G” sorozatában helyet foglaló gamer noteszgép egy igazi különlegesség. A friss notesz 15.6 colos képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott LCD kijelzőt alkalmaz, amely 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel és matt felülettel érkezik, így nem kell attól tartanunk, hogy fény hatására elkezdene zavaróan csillogni, illetve tükörként funkcionálni. A megjelenítő természetesen 16:9-es képarányt és 170 fokos vízszintes, illetve 160 fokos függőleges betekintési szöget biztosító TN+Film LCD panelt alkalmaz.

Ennél érdekesebb, hogy az újdonság A70M típusú FCH-val szerelt alaplapra támaszkodik, amelyben egy AMD Trinity A10-es sorozatú mobil APU egység teljesít szolgálatot, méghozzá 8 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es rendszermemória társaságában. A négymagos, A10-4600M típusú Trinity APU 2,3 GHz-es alap- és 3 GHz-es Turbo Core órajelen ketyeg.

A termék egy AMD Radeon HD 7970M típusú, 2 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott mobil videokártyát is tartalmaz. Az AMD Eyefinity és sztereó 3D támogatással egyaránt felvértezett mobil videokártya egy HDMI 1.4a, egy D-Sub és egy mini DisplayPort 1.2-es videó kimenetet kínál. A rendszer az AMD Enduro technológiáját is támogatja, azaz terheltségtől függően képes az APU egység IGP-je és a videokártya GPU-ja között automatikusan, észrevétlenül váltani, így lehetőséget ad némi akkumulátoridő megspórolására.

A merevlemez szerepét egy 7200 RPM-es, 750 GB-os kapacitású mobil merevlemez tölti be, de mellette Blu-ray meghajtó is rendelkezésre áll, ha esetleg optikai meghajtóra lenne szükség. A gamereknek szánt erőmű belsejében 802.121 b/g/n típusú WiFi adapter, valamint egy Killer E2200-asgamer hálózati kártya is helyet kapott – utóbbi a korábban a Qualcomm által felvásárolt BigFoot Networks terméke. A speciális Gigabites Ethernet vezérlő segít a csomagok forgalmának optimalizálásában, valamint tehermentesíti a processzort a hálózati forgalom kezelésével járó terhek alól.

A kínálatban persze 720P-s HD webkamera és öt az egyben memóriakártya-olvasó (SD/SDHC/MMC/MS/SDxC) is jelen van. USB 2.0-s portból egyet, USB 3.0-s portból pedig hármat kapunk.

A multi-touch támogatással ellátott érintőpadot használó notebook egy speciális, 102 gombos gamer billentyűzetet kapott, amely a Steel Series közreműködésével készült. A kiváló hangzásról egy THX támogatással is rendelkező 2.1-es beépített audió rendszer gondoskodik, ami két hangszóróból, valamint egy apró mélynyomóból áll. Emellett persze fejhallgató erősítő és aranyozott 3,5 milliméteres Jack audió csatlakozók is rendelkezésre állnak, ha úgy szeretnénk játszani – például éjszaka – hogy másokat ne zavarjunk. A repertoárban ezeken kívül a TDE technológia is helyet kap, ami kényelmes és gyors tuningra ad lehetőséget.

A GX60-as MSI notebook kilenccellás akkumulátorral, 38,02 x 26 x 4,495 centiméteres mérettel, illetve 3,5 kilogramm körüli tömeggel kerül forgalomba. Az újdonságon előtelepített, 64-bites Windows 8-as operációs rendszer teljesít szolgálatot, ajánlott végfelhasználói ára pedig 1299 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward