Remekül bővíthető Mini-ITX számítógépházak a Raijintektől

Az Ophion család tagjai kedvező áron érkeznek, remekül bővíthetőek és külcsín terén sincs semmi okuk szégyenkezésre.

Remekül bővíthető Mini-ITX számítógépházak a Raijintektől

A Raijintek egy új számítógépház sorozatot mutatott be, amelynek tagjai azokat felhasználókat veszik célba, akik ütőképes gamer PC építésére készülnek, a nagyteljesítményű hardverkomponenseket pedig egy helytakarékos, kompakt számítógépházba szeretnék beszerelni. Számukra kiváló választás lehet az Ophion sorozat két tagja, az Ophion és az Ophion EVO, amelyek közül utóbbi akár még egy 240 milliméteres hőleadó radiátort is el tud nyelni.

Az alábbi galériában és videón az Ophion látható

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az Ophion sorozat tagjai 0,8 milliméter vastag SPCC acélváz köré épülnek, amire szálcsiszolt felületű, eloxált alumíniumpaneleket aggattak. A jobb és a bal oldallap ezúttal átlátszó lett, hála a 3 milliméter vastag edzett üvegből készített paneleknek, így a hardver könnyedén megcsodálható működés közben – érdemes igényes szerelőmunkát végezni.

Alapvetően mindkét házban Mini-ITX formátumú alaplap fér el, a bővítőkártya számára pedig 330 milliméternyi helyet kínálnak, így egy nagyteljesítményű csúcskártya beszerelése sem akadály. Processzorhűtő terén az Ophion csak 85 milliméteres magasságot enged, az Ophion EVO pedig 90 milliméternél húzza meg a határt – szerencsére sok olyan processzorhűtő szóba jöhet, amely megfelel ezeknek a kitételeknek. Mindkét házban 90 fokkal elforgatva, egy riser kártyában foglalhat helyet a videokártya.

Az alábbi galériában és videón az Ophion EVO látható

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

5,25 hüvelykes bővítőhelyre nem számíthatunk, a 3,5 hüvelykes meghajtókat azonban mindkét esetben egy bővítőhely várja. Az Ophion ezen felül egy 2,5 hüvelykes meghajtó számára is biztosít helyet, az Ophion EVO belsejében pedig kettő darab 2,5 hüvelykes adattároló is elfér. Ha csak 2,5 hüvelykes meghajtókban gondolkodunk, az Ophion összesen három, az Ophion EVO pedig összesen négy ilyen adattárolót fogad.

Galéria megnyitása

A tápegység mindkét ház esetében hátul, alul kapott helyet, az előlapi portok közé pedig egy USB 3.1 Gen1 Type-A, egy USB 3.1 Gen1 Type-C és a szokásos audió csatlakozók kerültek. A szellőzésről összesen három darab 120 milliméteres ventilátor gondoskodhat: kettő a tetőlap alatt, egy pedig a ház alján fér el. Az Ophion EVO belsejében az extra magasságnak köszönhetően akár egy 240 milliméteres hőleadó radiátor is elfér.

Az Ophion és az Ophion EVO a gyártó szerint a költséghatékony Mini-ITX számítógépházak táborát erősítik. Az Ophion 119,99 angol fontba, az Ophion EVO pedig 129,95 angol fontba kerül – mindkettő előrendelhető.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap