Remek tuningpotenciállal jön a PoV és a TGT GTX 680-asa

Az újdonság a PoV és a TGT szakembereinek együttműködéséből született.

Remek tuningpotenciállal jön a PoV és a TGT GTX 680-asa

Az új videokártya GeForce GTX 680 UltraCharged néven kerül forgalomba és nem csak gyárilag megemelt órajelekkel, de egyedi hűtéssel is rendelkezik. Ahogy az lenni szokott, a GPU szerepét most is egy 28 nm-es csíkszélességgel készülő GK104-es egység tölti be, ami 1536 CUDA maggal rendelkezik és 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 2 GB-nyi fedélzeti memóriához.

A GPU esetében a megszokott 1008 MHz-es alap- és 1058 MHz-es boost órajel helyett ezúttal  1100 MHz-es alap- és 1176 MHz-es boost órajelet alkalmaztak a mérnökök – a memóriachipek továbbra is 6008 MHz-es effektív órajelen dolgoznak. Az előzetes tesztek szerint a GPU akár 1228 MHz-es magórajelen is elketyeg, ami jó tuningpotenciált feltételez (alap órajel). A Point of View és a TGT szakemberei által közösen elkészített videokártyán válogatott GPU-k kaphatnak helyet.

A megfelelő hűtésről egyedi felépítésű, három darab ventilátorral ellátott videokártya hűtő gondoskodik, amely 70 Celsius fokon, azaz 10 Celsius fokkal alacsonyabb üzemi hőmérsékleten tartja a GPU-t, mint a GeForce GTX 680-as videokártyák referencia hűtői. A videó kimenetek között ezúttal is két DVI, egy HDMI 1.4  és egy 1.2-es DisplayPort csatlakozó lapul, ahogy az lenni szokott.

Az új videokártya már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 570 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward