Remek negyedévet zárt az ASUS

A táblák forgalma ellensúlyozta a noteszgépek és a PC komponensek szegmensének gyengélkedését.

Remek negyedévet zárt az ASUS

A PC piac gyengélkedik, miközben a táblák és okostelefonok piaca egyre dinamikusabban növekszik - ez a helyzet sok gyártó számára okoz komoly fejtörést. A jelek szerint az ASUS vezetése remek stratégiát eszelt ki, ugyanis a vállalat legfrissebb pénzügyi jelentése igen jó képet fest a cég aktuális helyzetéről.

Az adatok szerint a Nexus 7 gyártója 3,5 milliárd dolláros teljes árbevételt könyvelhetett el, amelyből 202 millió dollárt tett ki a profit - ez 5,8%-os növekedést jelent az előző negyedévben, illetve az előző év azonos időszakában felmutatott teljesítményhez képest is.

Persze az örömbe némi üröm is vegyül, ugyanis a PC komponensek és a noteszgépek piacán estek az eladási mutatók, ám ezt ellensúlyozta az a tény, hogy a táblák piacán remek forgalmat sikerült lebonyolítani. Az ASUS az év első három hónapjában hárommillió táblát adott el, ami figyelemre méltó eredmény. További jó hír, hogy a cégnek Amerikában sikerült növelnie piaci részesedését: a korábbi 17%-os értéket egészen 23%-ra sikerült feltornázni.

Ez a negyedév zsinórban a hetedik, amikor a vállalat növelni tudta bevételét.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward