Remek negyedévet zárt az Apple, de még ez sem elég jó

A Wall Street elemzői megint csalódtak a friss pénzügyi eredményekben, pedig egyáltalán nem lettek rosszak, sőt...

Remek negyedévet zárt az Apple, de még ez sem elég jó

Az Apple a Wall Street szerint sorrendben a második olyan pénzügyi negyedévet tudhatja maga mögött, amelynek eredményei alulmúlják a Wall Street várakozásait. A Wall Street nem csak a cég pénzügyi teljesítményében, de az iPad eladási mutatóiban is csalódott. Legalábbis a várakozásokhoz képest.

Az adatokat megvizsgálva kissé érthetetlennek tűnik a Wall Street szakembereinek fanyalgása, hiszen az Apple teljes árbevétele és profitja egyaránt nőtt az elmúlt év azonos időszakában elért eredményekhez képest, sőt, az iPad eladási mutató is jobb lett.

Az Apple első embere, Tim Cook persze egyaránt nem tűnik csalódottnak, hiszen szerinte fantasztikus pénzügyi negyedévet tudhat maga mögött a cég - a szeptemberi teljesítmény például rekordnak minősült.

A vállalat pénzügyi igazgatója, Peter Oppenheimer szintén pozitívan látja a cég teljesítményét, ugyanis az Apple a 2012-es pénzügyi év alkalmával, amelynek utolsó negyedévét éppen most zárta le, 41 milliárd dolláros profitra tett szert, ami igen szép eredmény.

Oppenheimer szerint a jelenlegi negyedév alkalmával 52 milliárd dollárra növekedhet a teljes árbevétel, ami az előző pénzügyi év azonos időszakában elért 46,3 milliárd dolláros árbevételnél 12%-kal magasabb lesz – ha valóban minden a terveknek megfelelően alakul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward