Remek képminőséggel jön a legújabb 4K-s ASUS monitor

A ProArt szériás újdonság 32 hüvelykes képátlójú 4K-s kijelzőt kapott, ami természetesen IPS alapokon nyugszik.

Remek képminőséggel jön a legújabb 4K-s ASUS monitor

Ugyan a Computex hivatalosan majd csak holnap nyitja meg kapuit, legalábbis a nagyközönség számára, azonban már ma, a nulladik napon is érkeznek különböző, a rendezvénnyel kapcsolatos bejelentések.

Az ASUS illetékesei például egy új 4K-s monitort is hoztak magukkal a showra, ami a ProArt sorozatot erősíti, így nem csak remek testreszabhatóságot, de kiváló képminőséget is ígér. Az új monitor a ProArt PA329Q típusjelzést viseli, és egy 32 hüvelykes képátlójú IPS panel dolgozik benne, 3840 x 2160 pixeles natív felbontással.

A 10-bites IPS kijelző 16-bites LuT-ból (LookUp-Table-ből) dolgozik, színhűségére pedig jellemző, hogy a gyári kalibráció jóvoltából az sRGB színteret 100%-ban képes lefedni, méghozzá kettőnél kisebb átlag delta E érték mellett. Utóbbi miatt a monitor kiváló választás lehet a digitális tartalmak gyártóinak – azaz a kép- és videószerkesztőknek, valamint a kiadványszerkesztőknek is – mivel pont ők képezik a célcsoport gerincét. A videószerkesztők számára további jó hír, hogy BT2020/DCI-P3 mód is rendelkezésre áll. A kijelzőt vékony káva veszi körül, így a termék kimondottan alkalmas többmonitoros megjelenítő rendszerek építésére.

A PA329Q esetében G-Sync vagy FreeSync támogatás sajnos nem áll rendelkezésre, de cserébe rengeteg videó bemenet közül lehet válogatni. A sorban egy normál és egy mini DisplayPort 1.2-es, valamint egy HDMI 2.0-s és két HDMI 1.4-es port foglal helyet. A HDMI 1.4-es bemeneteket leszámítva minden esetben 60 Hz-es képfrissítési ráta mellett élvezhetőek a 4K-s tartalmak.

A ProArt sorozatot erősítő monitor gyári állványa teljes körű testreszabhatóságot kínál, a fedélzeten pedig még USB 3.0-s hub is helyet kapott. Arról egyelőre sajnos nincs hír, hogy az új monitor pontosan mikor jelenik meg kereskedelmi forgalomban, mint ahogy az is rejtély, mennyibe kerül majd. A ProArt sorozat korábbi, 31,5 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel rendelkező tagja jelenleg 1400 dollárba kerül, és az újdonság esetében sem valószínű, hogy 1000 dollár alatti összeg szerepel majd árcédulán.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward