Rekordokkal zárult az Nvidia legutóbbi pénzügyi éve

A teljes árbevétel túlzás nélkül szárnyalt, de profit terén már árnyaltabb volt a helyzet, hisz éves szinten néhány százalékos csökkenés mutatkozott.

Rekordokkal zárult az Nvidia legutóbbi pénzügyi éve

Véget ért az Nvidia 2016-os pénzügyi éve, így rendelkezésre állnak a legfrissebb adatok, amelyek az utolsó negyedéves, illetve az egész éves teljesítményről rántják le a leplet.

A beszámoló szerint a cég mind az utolsó pénzügyi negyedév, mind pedig a teljes pénzügyi év folyamán növelni tudta teljes árbevételét, így mindkét esetben új rekordot ért el. Pici üröm az örömben, hogy ezzel egy időben a profit már felemásan alakult: míg a negyedik negyedév folyamán az előző év azonos időszakához képest 7%-os emelkedés mutatkozott, addig a teljes pénzügyi évet vizsgálva már 3%-os profitcsökkenést láthatunk.

A fentiek fényében lássuk, hogyan alakult a 2016-os pénzügyi év negyedik negyedéve.

Ezek után a teljes 2016-os pénzügyi év teljesítményére is vessünk néhány pillantást.

A részletes adatok alapján remekül látszik, hogy a GPU eladásból származó bevétel továbbra is meghatározó szerepet töltött be a teljes árbevétel alakulásában. Éves szinten a 2015-ös adatokhoz képest 9%-kal, 4,2 milliárd dollárra nőtt a GPU eladásból befolyó teljes árbevétel, míg a negyedik negyedév folyamán 10%-os javulást mértek, így abban az időszakban 1,2 milliárd dolláros teljes árbevétel folyt be.

A GeForce sorozatú videokártyák eladási mutatói nagyon jól alakultak, így e részleg teljes éves árbevétele 21%-kal emelkedett, a professzionális piacra szánt Quadro modellekből pedig 7%-kal magasabb árbevétel folyt be, mint egy évvel korábban. A negyedik negyedév folyamán a Tegra SoC egységek forgalma is kiváló volt, hiszen a 2015-ös pénzügyi év negyedik negyedévéhez képest 40%-os teljes árbevétel növekedést sikerült elérni. Ha a 2016-os pénzügyi évet egészében nézzük, akkor már nem olyan fényes a Tegra SoC egységek forgalma, hisz éves szinten 3%-os csökkenés mutatkozott, azaz ebből a szegmensből „csak” 559 millió dollárnyi teljes árbevétel folyt be.

Az éppen megkezdett 2017-es pénzügyi év első negyedévében 1,26 milliárd dolláros (+/-2%) teljes árbevétellel számol a cég – rövidesen kiderül, a várakozások szerint alakul-e a teljesítmény.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward