Rekordokkal zárta a harmadik negyedévet az Intel

A gazdasági helyzet napjainkban ugyan nem alakul a legjobban, ám ez az Intelt nem akadályozza meg abban, hogy jól teljesítsen: a cég ismét rekordokat döntött, már ami a harmadik negyedéves teljesítményt illeti.

Rekordokkal zárta a harmadik negyedévet az Intel

A gazdasági helyzet napjainkban ugyan nem alakul a legjobban, ám ez az Intelt nem akadályozza meg abban, hogy jól teljesítsen: a cég ismét rekordokat döntött a harmadik negyedévben.

A vállalat teljes árbevétele a harmadik negyedév alkalmával 14,2 milliárd dollárra rúgott, ami új rekord, de nem csak ez, hanem a részvényenkénti nyereség és a processzor részleg is új csúcsokat ért el. A 14 milliárd dolláros szintet most először tudta átlépni a vállalat teljes árbevétel tekintetében, amit nagyrészt annak köszönhet, hogy a noteszgépek szegmensében kétszámjegyű növekedést sikerült elérnie. Ezzel együtt a vállalat az adatközpontok szegmensében is jól szerepelt, hála a mobil- és a felhő alapú rendszerek növekedésének.

A fenti táblázat önmagáért beszél. Éves szinten az árbevétel nem kevesebb, mint 29%-kal, azaz 3,2 milliárd dollárral növekedett, ezzel együtt a profit 705 millió dollárral, azaz 24%-kal lett magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakában. A részvényenkénti nyereség 69 cent volt, ami 17 centes, vagyis 33%-os növekedést jelent.

A PC Client Group esetében éves szinten 22%-os, míg a Data Center Group esetében 15%-os növekedés volt megfigyelhető. Az egyéb, Intel architektúrák köré épülő csoportokat tartalmazó szegmens éves szinten 68%-kal teljesített jobban, már ami az árbevételeket illeti.

A gyártó a harmadik negyedév alkalmával 6,3 milliárd dollárra tett szert működése során, de ezzel együtt kifizetett 1,1 milliárd dollárnyi osztalékot, valamint elköltött 4 milliárd dollár, hogy visszavásároljon 186 millió részvényt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward