Rekordokkal tarkított pénzügyi eredmények az Nvidiánál

A zöldek joggal ünnepelhetnek, hiszen mind negyedéves, mind pedig éves szinten sikerült rekord pénzügyi eredményeket elkönyvelni.

Rekordokkal tarkított pénzügyi eredmények az Nvidiánál

Az Nvidia publikálta legfrissebb pénzügyi eredményeit, amelyek nagyon szép képet festenek a vállalat negyedéves, illetve éves pénzügyi teljesítményéről. Az előző pénzügyi negyedév január 25-én zárult, méghozzá rekord eredményekkel, ahogy az a lenti táblázatból is kiderül. Íme:

A negyedik negyedéves pénzügyi eredmények láttán elégedettek lehetnek a vállalat illetékesei, ugyanis a cég teljes árbevétele 1,25 milliárd dollár lett, ami az előző év azonos időszakában felmutatott teljesítményhez képest 9%-os javulást képvisel. A profit még ennél is komolyabb mértékben, egészen pontosan 31%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest

Természetesen a negyedik negyedéves mellett az éves pénzügyi kimutatás is elkészült, ami az alábbi táblázatban látható. Rekordokkal ezúttal is találkozhatunk.

A vállalat a 2015-ös pénzügyi év alkalmával összesen 4,68 milliárd dolláros teljes árbevételt könyvelhetett el, ami az előző évhez képest 13%-os növekedést jelent. A profit ezúttal is hatalmas mértékben emelkedett: a 631 millió dolláros összeg 43%-kal jobb eredmény, mint amit az előző pénzügyi év során sikerült elérni. A számok láttán joggal ünnepelhet a vezetés.

A fentiek után érdekes néhány pillantást vetni arra is, hogyan oszlott meg a bevétel a különböző divíziók között mind negyedéves, mind pedig éves szinten. A lenti táblázatban látható adatok között a GPU sávban a GeForce, a Quadro, a Tesla és a GRID bevételei láthatóak. A Tegra sor a SoC egységeket, illetve a hozzájuk tartozó termékeket képviseli, míg az egyéb kategóriában a licencekből befolyó bevételt láthatjuk – itt az Intellel kötött keresztlicenc-megállapodásokra kell gondolni.

A GPU részleg továbbra is oroszlánrészét adja az Nidia teljes árbevételének – ezen a téren mind negyedéves, mind pedig éves szinten kétszámjegyű növekedés mutatkozik. Az Nvidia beszámolója szerint a negyedik negyedév folyamán az asztali- és mobil videokártyák frontján az év azonos időszakához képest 38%-os növekedés mutatkozott. Ebben valószínűleg komoly szerep jutott a Maxwell alapú felsőkategóriás videokártyáknak.

A Tegra számok már egy kicsit felemásak. Ugyan éves szinten 45%-kal nagyobb teljes árbevétel mutatkozott, a negyedik negyedév folyamán viszont 15%-kal csökkent a részleg teljes árbevétele. Ez az esés az Nvidia szerint a különböző okostelefonok és táblák termékfrissítési ciklusának tudható be. Ezzel egy időben az autós szórakoztatóelektronikai- és információs rendszerekből származó bevételek megduplázódtak. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy a Shield táblák eladásai hogyan alakultak.

A remek pénzügyi eredményeket követően az aktuális pénzügyi év első negyedévében 1,16 milliárd dolláros teljes árbevételre számít a vállalat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward