Rekorddöntés az LG Cinema 3D televíziók bemutatóján

Az LG nemrégiben egy nagyszabású bemutató keretén belül jelentette be legfrissebb, Cinema 3D sorozatú televízióit, amelyek számos érdekes tulajdonsággal rendelkeznek. No, de haladjunk szépen sorban.

Rekorddöntés az LG Cinema 3D televíziók bemutatóján

Az LG nemrégiben egy nagyszabású bemutató keretén belül jelentette be legfrissebb, Cinema 3D sorozatú televízióit, amelyek számos érdekes tulajdonsággal rendelkeznek. No, de haladjunk szépen sorban.

A vállalat a Franciaországban megrendezett bemutató alkalmával egy csapásra két fontos rekordot is megdöntött: ezen az eseményen használták a világ legnagyobb 3D-s "képernyőjét", amely 27 x 11 méteres mérettel rendelkezett, és ezzel együtt a 3D-s filmnézés rekordját is megdöntötték, ugyanis itt nézte a világon egyszerre a legtöbb ember a 3D-s tartalmat egy időben. Mindkét rekordot hitelesítette a Guinness World Records bizottság, így ezek mostantól hivatalos világrekordoknak számítanak.

A rekorddöntés mellett természetesen a Cinema 3D televíziók legfontosabb tulajdonságairól is esett szó a bemutató alkalmával. A gyártó termékei az aktívzáras szemüveg helyett - ami manapság a 3D-s televíziók és 3D-s monitorok esetében uralkodó technológiának számít - már egy sima, polárszűrős megoldást használnak, amely nem tartalmaz elektronikai alkatrészeket és alig nehezebb 16 grammnál. Ez az LG Cinema 3D televízióknál alkalmazott FPR (Film Patterned Retarder) technológia jóvoltából lehetséges. A technológia lényege, hogy a képernyőn lévő polarizált filmréteg a jobb és a bal szem számára szétválasztja a képet. Az eljárás előnye, hogy így kevésbé fájdulhat meg az emberek feje, illetve a 3D-s technológiára jellemző szellemképesedés is minimális szinten tartható, azaz a felhasználói élmény összességében sokkal jobb, mint az aktívzáras 3D-s szemüveget használó megoldások esetében.

Az elektronikai alkatrészeket nem tartalmazó szemüveg nem csak kényelmesen viselhető hosszabb távon, hanem az aktívzáras termékeknél jóval olcsóbb is, ami lehetővé teszi, hogy egy teljes család vagy egy nagyobb baráti társaság élvezze a 3D-s mozi élményt. A bemutató alkalmával hírességek - mint például James Cameron, az Avatar rendezője - is hangot adtak azon véleményüknek, hogy szerintük az olcsó és könnyű polarizált szemüvegeket kellene szabványosítani, így a 3D-s technológia terjedése felgyorsulhatna, ugyanis a 3D-s megjelenítők vonzóbbak lennének a vásárlók számára.

Utóbbi, vagyis a polarizált szemüveg alkalmazása azért is jó, mert így szemüvegesek számára is kényelmes lehet a 3D-s tartalmak megtekintése: elég csak a szemüveg lencséi elé pattintani a polarizált lencséket és már lehet is élvezni a 3D-s technológiában rejlő lehetőségeket. A gyártó emellett azt is kihangsúlyozta, hogy a 3D-s tartalmak a kijelzőnél alkalmazott vékony filmrétegnek köszönhetően teljes fényerővel jelennek meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward