Rekord negyedévet zárt a Samsung

A dél-koreai vállalat minden eddiginél erősebb negyedév végére tehetett pontot. A Samsung csaknem 6 milliárd dolláros profitot könyvelhetett el, ami ugyan senkit sem ért nagy meglepetésként, de azért a korábbi várakozások mérten jobb eredmény.

Rekord negyedévet zárt a Samsung

A dél-koreai vállalat minden eddiginél erősebb negyedév végére tehetett pontot. A Samsung csaknem 6 milliárd dolláros profitot könyvelhetett el, ami ugyan senkit sem ért nagy meglepetésként, de a korábbi várakozásokat azért sikerült felülmúlni.

A piacvezető gyártó az egy évvel korábban elkönyvelt profitot 79 százalékkal tudta növelni, ami tekintélyt parancsoló eredmény (az előző negyedévhez képest pedig 36 százalékos a növekedés mértéke).

Az 5,9 millárd dollárnak megfelelő koreai won nagy részét, összesen 70 százalékát már az okostelefonok hozták a konyhára. Ennek köszönhetően most már minden tekintetben ez az ágazat számít kiemelten fontosnak a cégbirodalom berkein belül. Ebben a negyedévben ismét a Samsung értékesítette a legtöbb okostelefont, és ezzel továbbra is stabilan az Apple és a Nokia előtt vezeti a piacot. Az eladott eszközök száma átlépte az 50 milliót, és a számítások szerint ezzel nagyjából 3,87 millárd dolláros nyereséget termelt a mobilos részleg.

Ráadásul az előrejelzések szerint nincs megállás egyelőre, és a következő, vagyis a harmadik negyedévet is úgy zárják majd, hogy ismét rekordról számolhatunk be. Az újabb bevételnövekedés a várakozások szerint 27 százalékos lehet majd, de ez nagyban függ a Samsung legújabb csúcsragadozójának, a Galaxy S III-nak a szereplésétől. A harmadik generációs Galaxy S várhatóan a következő három hónap során eléri majd a 19 milliós példányszámot. Az év utolsó negyedére viszont befut az Apple új iPhone-ja, így ekkor már elképzelhető, hogy komolyabban megcsappan majd a legjobb Galaxy népszerűsége.

Végül a Samsung a beszámolójában még említést tett az euróválságról is. Elmondásuk szerint ez érinti jelenleg a legérzékenyebben a vállalatot, mivel a cég legnagyobb piaca Európa. Ahhoz, hogy az eladásokat szinten tartsa, igyekeznek majd úgy alakítani az árakon, hogy az árérzékenyebb piacokon se kelljen nagyobb érdeklődéscsökkenéssel számolni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward