Rekord negyedévet tudhat maga mögött az Intel

Az eredménnyel az Intel illetékesei természetesen nagyon elégedettek, de ami talán ennél is fontosabb, még az elemzők várakozásait is sikerült felülmúlni.

Rekord negyedévet tudhat maga mögött az Intel

A PC piac szállítási mutatói – ha csak az öt legjobban teljesítő vállalat teljesítményét vizsgáljuk – emelkedtek az elmúlt hónap folyamán, de a teljes PC piac azért még mindig nem muzsikált valami fényesen. A részleges javulásból várható volt, hogy az Intel nem zár majd rossz negyedévet, de azt csak kevesen gondolhatták, hogy az idei év harmadik negyedévében mind teljes árbevétel, mint pedig szállítási mutatók tekintetében sikerül rekordot döntenie a cégnek.

Az Intel bejelentése szerint az elmúlt negyedév volt az első olyan időszak, amikor három hónap leforgása alatt sikerült 100 milliónál is több processzort leszállítani. Emiatt a teljes árbevétel is mesésen alakult, de ez aligha meglepő. A pontos számokat az alábbi táblázat tárja az érdeklődők elé. Íme:

Az Intel elnök-vezérigazgatója, Brian Krzanich úgy fogalmazott, az Intel történetének legjobb negyedéves árbevételét könyvelhette el, amihez erős profit is társult. Az árbevétel minden szegmensben nőtt, kezdve a PC kliens részlegtől az adatközpontok részlegén át egészen a szoftverek és szolgáltatások részlegéig. A legnagyobb növekedést nem is a felsorolt divíziók, hanem az Internet of Things részleg könyvelhette el, amely az előző év azonos időszakához képest 14%-kal magasabb árbevételre tett szert. A PC Client Group sem maradt le sokkal, ugyanis éves szinten 9%-os árbevétel-növekedést könyvelhetett el.

Az eredmények annyira jók lettek, hogy még az elemzők várakozásait is felülmúlták, ami azért lássuk be, elég nagy szó. Az elemzők 14,4 milliárd dolláros teljes árbevételt vártak, a végeredmény azonban 14,6 milliárd dollár lett, így ezúttal az elemzők is elégedetten hátradőlhetnek.

Az éppen zajló negyedik negyedév folyamán a várakozások szerint 14,5 és 15,2 milliárd dollár közötti teljes árbevételre lesz kilátás, ami komoly előrelépés a korábbi év azonos időszakához képest, amikor 13,8 milliárd dolláros teljes árbevétellel zárult az aktuális negyedév.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward