Rekord árbevétellel zárta a negyedévet az Intel

Az Intel az idei év első felében komoly problémákkal szembesült: január végén kiderült, hogy a gyártó összes hatos sorozatú lapkakészlete hibás, így az érintett termékeket le kellett venni a polcokról és a mérnököknek el kellett kezdeniük megoldani a problémát. Szerencsére hamar elkészültek a friss, B3-as revízióval rendelkező lapkakészletek, amelyek már mentesek a SATA 3 Gbps-os vezérlőt érintő bugtól. Szerencsére már jó ideje kaphatóak is a B3-as lapkakészletekkel ellátott alaplapok, illetve különböző komplett konfigurációk, azaz a gyártó viszonylag zökkenőmentesen oldotta meg a problémát. A malőr miatt joggal gondolhattuk, hogy az Intel első negyedéves pénzügyi eredményei nem alakulnak majd valami fényesen, de erre a ma megjelent hivatalos közlemény bizony alaposan rácáfol.

Rekord árbevétellel zárta a negyedévet az Intel

Az Intel az idei év első felében komoly problémákkal szembesült: január végén kiderült, hogy a gyártó összes hatos sorozatú lapkakészlete hibás, így az érintett termékeket le kellett venni a polcokról és a mérnököknek el kellett kezdeniük megoldani a problémát. Szerencsére hamar elkészültek a friss, B3-as revízióval rendelkező lapkakészletek, amelyek már mentesek a SATA 3 Gbps-os vezérlőt érintő hibától. A malőr miatt joggal gondolhattuk, hogy az Intel első negyedéves pénzügyi eredményei nem alakulnak majd valami fényesen, de erre a ma megjelent hivatalos közlemény bizony alaposan rácáfol.

Az Intel az idei év első negyedévében rekord árbevételre tett szert annak ellenére, hogy a hatos sorozatú lapkakészlettel ellátott termékek forgalmazását hetekre le kellett állítani. Tény viszont, hogy az év első negyedéve a szezonális hatások miatt amúgy sem szokott valami fényesen alakulni, ugyanis a nagy karácsonyi rohamot követő hónapokban a kereslet rendszerint vissza szokott esni a piacon.

A fentiek fényében az Intel pénzügyi eredményei tényleg rendkívül meglepőek: a gyártó 12,8 milliárd dolláros teljes árbevételre tett szert az idei év első negyedévében, ami negyedéves szinten 12%-os, míg éves szinten 25%-os árbevétel növekedést jelent. A 3,2 milliárd dolláros profit negyedéves szinten nem jelent komolyabb változást, viszont a 2010-es év első negyedévében elért profithoz képest 29%-os növekedésnek minősül.

Az idei év első három hónapjában az Intel 3,7 milliárd dollárt költött kutatással és fejlesztéssel kapcsolatos projektekre, valamint felvásárlásokra. Érdekesség, hogy pont ebben az időszakban fejeződtek be az Infineon Wireless Solutions és a McAfee felvásárlással kapcsolatos tranzakciók is.

Az idei év második negyedévében 12,8 milliárd dolláros (+/- 500 millió dollár) teljes árbevételre számítanak a vállalat pénzügyi szakemberei.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward