Rekord árbevétel és profit az Nvidia háza táján

Az Nvidia mind mobil, mind PC-s fronton erősödött, sőt, GPU gyorsítást alkalmazó adatközpont platformjai iránt is nőtt a kereslet.

Rekord árbevétel és profit az Nvidia háza táján

Az Nvidiánál alighanem elégedett a vezetőség, hiszen a cég az elmúlt pénzügyi negyedévet dupla rekorddal zárta: a 2015-ös pénzügyi év harmadik negyedévében rekordot döntött a teljes árbevétel, és ezzel együtt a profit is tekintélyes mértékben növekedett. Külön érdekesség, hogy az eredmények még az elemzők korábbi előrejelzéseit is alaposan felülmúlták – számolt be róla a Reuters.

Az alábbi táblázatból minden fontos adat kiderül, a számok magukért beszélnek, íme:

Az Nvidia elnök-vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang szerint az erős negyedév annak köszönhető, hogy mind az adatközpontok, mind a mobil eszközök, mind pedig a PC-k divíziójának forgalma nőtt, méghozzá jelentős mértékben. A HPC szegmensben, valamint a virtualizációs szolgáltatásokat és webes szolgáltatásokat kínáló cégek esetében egyaránt nőtt az igény az Nvidia GPU gyorsítás mellett üzemelő adatközpont-platformjai iránt. A mobileszközök frontján az autógyártók hozták a legérezhetőbb növekedést, akik a Tegra SoC egységek segítségével forradalmasítani szeretnék a vezetési élményt. PC fronton a Maxwell architektúrának, illetve a köré épülő termékeknek köszönhető a növekedés, amelyek az általuk kínált előrelépésnek köszönhetően rávették a gamereket, hogy frissítsék korábbi konfigurációikat.

Az Nvidia pénzügyi szakemberei a jelenlegi pénzügyi negyedévtől 1,2 milliárd dolláros teljes árbevételt várnak – +/-2%-os tűréshatárral számolva. Az előző év azonos időszakában 1,14 milliárd dolláros teljes árbevételt könyvelhetett el a cég, így ha a tervek bejönnek, az újabb rekord negyedévhez vezet majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward