Régi vágású kagylómobilt mutatott be a Samsung

A Samsung Master egy featurephone azoknak, akik kedvelik a kinyitható készülékek formavilágát, és nem vágynak az okostelefonok extráira.

Régi vágású kagylómobilt mutatott be a Samsung

A Samsung annak ellenére, hogy szinte mindig csak az okostelefonjai révén szerepel a médiában, a featurephone-ok körében is igen komoly népszerűségnek örvend. Ilyen tekintetben persze továbbra is a Nokia a piacvezető, de szorosan mögöttük a Samsung állhat fel a dobogó második fokára.

Kiválóan mutatja a Samsung márkajelzéssel ellátott featurephone-ok iránti kereslet mértékét az IDC legfrissebb mobilpiaci jelentése. A Samsung az idei év első negyedévében összesen 108,9 millió készüléken adott túl, és ebből az egészen lenyűgöző mennyiségből „csak” 85 millió volt okostelefon, tehát a dél-koreaiaknak a vizsgált időszakban kis híján 24 millió featurephone-t sikerült eladniuk. Lássuk, hogy ezúttal mit tartogat a gyártó friss, hagyományos mobiltelefonja.

A Master néven érkező készülék esetében különleges extrákat nem lesz érdemes keresgélni, hiszen mégiscsak egy featurephone-ról van szó, ám azért akad néhány figyelemreméltó lehetőség a tarsolyában. A megjelenítője a kategóriáját tekintve egész nagy képátlót vonultat fel, hiszen 3 hüvelykes, azonban csak TN+Film technológiájú a TFT panel, és a QVGA (320 x 240) felbontás miatt csak 133 PPI-vel szolgál, ami végeredményben nem túl acélos. A készülék billentyűzete teljesen átlagos kialakítású, alulra került a tárcsázó, felette pedig a D Padnak szorítottak helyet a tervezők a különböző menüvezérlő- és funkciógombokkal. A főkamera csak fix fókusztávolságú, de azért már alkalmasnak nevezhető fényképezésre, 3 megapixeles fotókat lehet vele lőni. A kapcsolati képességei között van Bluetooth modul és FM rádió is, a mobil kommunikációs egységet figyelembe véve pedig két kivitel van: elérhető majd 2G-s és 3G-s változatban is – más, más szolgáltatónál eltérő modellek kerülnek bevetésre.

Van még a Master kelléktárában egy lépésszámláló, így ha csak korlátoltan is, de a napi mozgás figyelemmel kísérésére is használható. A hangos módjának köszönhetően 70 dB-es hangerővel is képes megszólalni, hogy a gazdája egyetlen hanghívást se halasszon el. Egy biztonsági újításnak hála pedig, ha egy ideje már egyetlen hívást sem fogad a tulajdonosa, akkor egy előre megadott számra értesítő üzenetet továbbit az eszköz. A kagylómobil összecsukva 112,5 x 57,5 x 14,8 milliméteres térfogattal rendelkezik, vagyis nem túlzottan vastag a kialakításához képest sem. Három különböző árnyalatban lesz megvásárolható a mobiltelefon: ezüstben, borvörösben, és feketében. A megjelenését tekintve egyébként prémium látszatot kelt, ugyanis a Galaxy S5 és a Note 3 esetében alkalmazott műbőrrel vonták be. Az üzemidőért egy 1000 mAh-s kapacitású akkumulátor felel, ami ugyan mai szemmel nézve nem éppen izmos, de ezúttal nem is lesz túlzottan komoly feladat elé állítva, így jól helytállhat. Sajnos gyári adatokat nem közöltek a telefon üzemidejére vonatkozóan.

A Samsung Master nem lesz egy olcsó modell, ahogy azt egy kicsit sejteni lehetett az egészen kellemesre sikeredett anyaghasználatból is. A készülékért cserébe alaphangon nagyjából 230 dollárnak megfelelő wont kell leszurkolnia a vásárlóknak – a 3G felára nem ismert. Az újdonság Dél-Koreában került először kereskedelmi forgalomba, tehát most a hazai piacot részesítik előnyben. A 2G-s variánsa az LG Uplus kínálatában lesz elérhető, míg a 3G-vel ellátott a Korea Telecomnál, az SK Telecom pedig mindkettőt kínálni fogja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward