Reflektorfényben a Vivo X7 és X7 Plus

A Vivo két újdonsága igazán jól sikerült, azonban vannak kompromisszumos megoldások bennük, így nem lehet felhőtlen az öröm.

Reflektorfényben a Vivo X7 és X7 Plus

A Vivo az elmúlt hetekben aktívan „szórta” az információmorzsákat az érdeklődőknek az érkező X7 és X7 Plus okostelefonokkal kapcsolatban, most pedig már a gépek minden titkát megismerhetjük.

Vivo X7

Az újdonságok nagyon hasonló képességekkel rendelkeznek, szóval a bemutatásukat is meg lehet ejteni egy kalap alatt. A Vivo az X7 és az X7 Plus modellt is 1920 x 1080 képpontos megjelenítővel látta el, és mindkettő Super AMOLED technológiát használ, szóval nemcsak a részletességük lesz rendben, hanem a tökéletes feketével meghintett színviláguk, valamint a betekintési szögeik is. A különbséget itt az jelenti, hogy míg a „sima” variáns 5,2 hüvelykes képátlóval rendelkezik, addig a Plus jelzővel megtoldott gépezet már a phabletek sorát gyarapítja az 5,7 colos paneljével. A kijelzők védelméről 2.5D kialakítású üveg gondoskodik. Az operációs rendszer minden eszköznek az egyik legmeghatározóbb része, és sajnos ilyen téren a Vivo gépei nem adnak okot örömködésre. A vállalat szakemberei a Funtouch OS-t húzták a készülékekre, ami sok hozzáadott extrával és előre telepített alkalmazással lett ellátva. Ez természetesen nem is lenne probléma, a bökkenő az alapnál van. A Vivo továbbra is az Android 5.1 Lollipopot forszírozza, pedig lassan már az Android 7.0 Nougat érkezésével kell számolnunk. Ez sok vásárlónak kedvét szegheti, pedig valóban vonzó eszközökről van szó.

Vivo X7 Plus

Mindkét okostelefon kiváló szelfis képességekkel bír, hiszen az előlapjaikra egyaránt 16 megapixeles kamerák kerültek. A Full HD videócsevegések folytatására is alkalmas egységek F/2.0-s optikával lettek ellátva, így rosszabb fényviszonyoknál is jól teljesíthetnek. Ráadásképpen pedig még egy puhafényű LED-es villanó is került az előlapjukra, így akár vak sötétben is munkára foghatóak. A főkamera már nem azonos a masinák között. A Vivo X7 Plus az egyre sűrűbben látott Sony IMX298-at alkalmazza, ami 16 MPixeles fényképek készítését teszi lehetővé, és támogatja a fáziseltérésen alapuló fókuszálási eljárást (PDAF). Van természetesen a kelléktárában egy segédfény is, ami sötétben igazán jó szolgálatot tehet majd. A Vivo X7 hátoldalán található képalkotó ezzel szemben már „csak” 13 megapixeles fotók megörökítésére alkalmas, de szerencsére a PDAF-nek ez sincs híján, szóval a másodperc tört része alatt képes lesz beállítani az élességet bármilyen témára. Ennek a főkamerának a lencserendszere F/2.2-es, ami egyáltalán nem kiemelkedő már manapság; rosszabb fényviszonyok mellett hamar használatba kell majd venni a LED-es „vakut”, ha elfogadható minőségű képeket szeretne készíteni a felhasználó.

Vivo X7

A Vivo szakemberei mind a két delikvenst a Qualcomm Snapdragon 652 besorolású központi chipjével látták el. Az MSM8976 kiváló, felsőkategóriás teljesítménnyel szolgál a big.LITTLE architektúrának hála tökéletes összhangban működő négy-négy Cortex-A53 és A72 processzormagnak köszönhetően. A grafikus munka felelőse itt az Adreno 510 IGP. A rendszernek mind az X7, mind pedig az X7 Plusnál 4 GB-nyi memória áll a rendelkezésére, ez már szinte mindenre elegendő lehet. A háttértárat figyelembe véve a 64 GB-os opció mindkét mobiltelefonnál adott, ám az X7 Plus választható lesz 128 GB-tal felvértezve is. Arról nem esett szó, hogy bővítési lehetőséggel szolgálnak e a szerkezetek. A kapcsolati képességeik átlagosnak ígérkeznek. A 4G LTE hálózati modem megvan mindkét X7-ben, és a 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi is alap, az NFC chipről viszont mostanáig sajnos nem esett szó, így meglehet, hogy erről az opcióról le kell mondani. Kettő SIM kártya befogadására képesek az újdonságok, ami még vonzóbbá teheti őket.

Vivo X7 Plus

A tervezők semmi esetre sem szerették volna, ha az anyaghasználaton csúsznak el a gépek, ennek köszönhetően mind a kettőt fémburkolattal látták el – az itt használt alumíniumötvözet könnyű, de kellően merev is. Az okostelefonok kiváló hangzással szolgálnak majd az AK4376 hangchipnek köszönhetően, szóval a zenekedvelők körében is méltán sikeres lehet a páros. Biometrikus azonosítási lehetőséget is nyújtanak a mobilok, a vállalat szakemberei a főképernyőre vezető gombba építették be az ujjlenyomat-olvasót. A Vivo X7 Plus 7,49 milliméter vastag és 183,5 grammot nyom, ezzel szemben az X7 már csak 7,24 mm-es, a mérleg nyelve pedig 151 grammig kúszik alatta. A phablet akkumulátora 4000 mAh-s kapacitású, a kisebb modell pedig egy 3000 mAh-s telepből fogja nyerni a működéshez szükséges energiát. A gyorstöltési lehetőség sem hiányzik belőlük, szóval hamar újra menetkész állapotba fognak kerülni. A vásárlók arany vagy rózsaarany kivitelben csaphatnak le a vasakra, sajnos sehol egy férfiasabb variáns, ami előtt egy kicsit értetlenül állhatnak majd az érdeklődők.

Vivo X7

A Vivo X7 és X7 Plus nem egyszerre fog kereskedelmi forgalomba kerülni. A Vivo X7 jön előbb, ez július 7-én indul bevetésre az ára pedig 375 dollár lesz. A Vivo X7 Plus pedig bő egy héttel később, július 15-én fog befutni, és ennek egyelőre még az árát nem közölte a vállalat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward