Reflektorfényben az új Galaxy J telefonok

A költséghatékony család három új taggal bővült.

Reflektorfényben az új Galaxy J telefonok

A Samsung egyszerre három Galaxy J-szériás okostelefonnal rukkolt elő, és ezeknek a képességei jelentős eltéréseket mutatnak. A legolcsóbban hozzáférhető és egyben legszerényebb gép a Galaxy J4 lesz, a tornasor középső tagja a Galaxy J6, a legjobb specifikációt pedig a Galaxy J8 vonultatja majd fel. Elsőként ismerkedjünk meg a Galaxy J4-gyel, után pedig jöhetnek a többiek.

Samsung Galaxy J4

A Galaxy J-széria új tagjai között a legszerényebb egy régi vágású, 5,5 hüvelykes megjelenítőt vonultat fel 1280 x 720 képpontos felbontással Super AMOLED technológiás alapokon. A készüléken az Android 8.0 operációs rendszer fogadja a vásárlókat a Samsung egyedi grafikus felhasználói felületével megtoldva, ami számos extrát fog tartogatni. A konstrukció egy teljesen átlagos kamerarendszert vonultat fel kettő taggal. Az előlapon található képalkotó 5 megapixeles, a lencserendszere F/2.2-es és van mellette egy LED-es segédfény, így akár sötétben is lehet majd vele videocsevegéseket bonyolítani vagy szelfiket készíteni. A főkamera 13 MPixeles érzékelőre épül, és ez már egy olyan optikát kapott, ami F/1.9-es rekesznyílással dolgozik. A mozgóképfelvételek alkalmával Full HD támogatással kell számolni.

Galéria megnyitása

Az okostelefon a Samsung Exynos 7570 rendszerchipet kapta meg. Erről azt kell tudni, hogy négymagos és Cortex-A53 egységek dolgoznak benne 1,4 GHz-es frekvencián, a grafikus feladatokért pedig egy Mali-T720 felel benne. A rendszermemória 2 GB-os méretet öltött, ami pedig a tárhelyet illeti, 16 gigás kapacitással kell számolni – ez utóbbi bővíthető microSD felhasználásával. A kapcsolati lehetőségek lajstromát a 4G LTE hálózati modem nyitja, de van itt FM rádió, Bluetooth 4.2 modul, A-GPS vevő és persze 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő WLAN is. Dual-SIM-es a Galaxy J4, és Dual Standby üzemre képes. Az eszköz háza teljesen plasztik, a térfogata 151,7 x 77,2 x 8,1 milliméteres, a tömege pedig 175 gramm. Feketében, aranyban és kétféle lila árnyalatban lesz elérhető a mobil. Ujjlenyomat-olvasóról nem esett szó, tehát ilyen biometrikus érzékelő nincs a fedélzeten. Az akkumulátor 3000 milliamperes kapacitású, ami átlagos üzemidőt vetít előre, egy töltéssel elvileg 20 órányi telefonálásra biztosít lehetőséget a gépezet.

A Samsung Galaxy J4 árazása még nem ismert pontosan, de egészen biztos, hogy 200 dollár alatt lesz hozzáférhető. A megjelenésére elsőként Indiában kerülhet sor valamikor a közeljövőben.

Samsung Galaxy J6

Galéria megnyitása

A Galaxy J6 már elvékonyított kávába foglalva egy 5,6 colos kijelzőt kapott, ami az Infinity Display jelzőre is rászolgált, mert 18,5:9-es a képaránya. A Super AMOLED technológiás panel 1480 x 720 képpontos felbontással szolgál. Az operációs rendszer szerepében az Oreo (Android 8.0) jelent meg, amire a szakemberek a Samsung Experience grafikus felhasználói felületet illesztették. A kamerák terén itt már jobb a helyzet, mint a Galaxy J4 esetében. A frontkamerával akár 8 megapixeles felvételeket is meg lehet örökíteni, és mivel F/1.9-es a lencserendszere, rosszabb fényviszonyok esetén is használható marad, ráadásul a LED-es villanónak hála még akár sötétben is lehet vele fotózni, videózni. A hátlapra pedig egy 13 MPixeles megoldás került, ami ugyanúgy meg van toldva LED-es segédfénnyel és F/1.9-es az optikája, mint az elülső egységnek. Videókat legfeljebb 1080p-s minőségben képes rögzíteni az okostelefon.

Galéria megnyitása

Ebben a modellben is egy Samsung lapka van, de már az Exynos 7870 került bevetésre nyolc darab Cortex-A53 maggal és egy Mali-T830 integrált grafikus vezérlővel. Ez a rendszerchip 14 nm-es csíkszélességen készül, az órajele pedig 1,6 GHz-is skálázódhat. RAM és a háttértár tekintetében kétféle kivitellel kell számolni a Galaxy J6-nál. Elérhető lesz a mobil 3 GB-nyi rendszermemóriával és 32 GB-os tárkapacitással, de jön belőle egy 4/64 GB-tal szolgál variáns is, ahol már biztosan gondtalanabb lesz a felhasználói élmény. 4G LTE hálózati modemmel, 802.11 a/b/g/n Wi-Fi-vel, Bluetooth 4.2 modullal, A-GPS vevővel és FM rádióval lehet itt kalkulálni a kapcsolati képességeket illetően. És megjegyezendő, hogy ez a gépezet is Dual-SIM-es (DSDS). A Galaxy J6 154 grammot nyom és 149,3 x 70,2 x 8,2 mm-es vonalakkal határolható körül. A színválasztékát ennek a vasnak is arany, fekete és kétféle lila alkotja. Van a tarsolyában ujjlenyomat olvasó, ez a hátlapra került. Az akkumulátor pedig 3000 mAh-s maradt, így az üzemidőben már elmaradhat a fenti társától.

A Samsung Galaxy J6 Indiában kezdi a karrierjét. A mobil már megvásárolható és 205 dollárnak megfelelő összeg szerepel az árcéduláján, legalábbis a 3/32 GB-os modell esetében, mert a 4 GB RAM és a 64 gigás kapacitás már 35 dolláros felárral jár, szóval olyan formában 240 dollárt kell az eszközért leszurkolni.

Samsung Galaxy J8
Galéria megnyitása

Az újdonságok közül a legjobb képességei (nem túl meglepő módon persze) a Galaxy J8-nak vannak. Ez a készülék már egy 6 hüvelykes panelt vonultat fel 18,5:9-es képaránnyal és Super AMOLED alapokkal, de a felbontása ennek is csak 1480 x 720 képpontos. A bekapcsolást követően az Android 8.0 elevenedik majd meg a megjelenítőn a Samsung Experience grafikus felületbe csomagolva. A szerkezet hátára duálkamera került, ezt egy 16 és egy 5 megapixeles szenzor alkotja, az elsődleges egységet F/1.7-es apertúra jellemzi, a társa pedig F/1.9-es. A segédkamera ebben a felállásban a portrémódnál jön majd különösen jól, ez felel majd a mesterséges mélységélesség előállításáért. A Galaxy J8 előlapjára kerülő képalkotó szintén 16 megapixeles, és egy F/1.9-es rekeszértékű lencserendszer társul hozzá. LED-es villanó ennek az eszköznek is van a frontján, valamint a hátán.

Galéria megnyitása

A Samsung a Snapdragon 450 bevetése mellett döntött ennél a terméknél. Ennek megfelelően 1,8 GHz-es frekvencián dolgozó Cortex-A53 magok nyolcasával és egy Adreno 506 IGP-vel lehet számolni. A rendszernek a Galaxy J8-nál már alapból 4 GB-nyi memória áll a rendelkezésére, a háttértára pedig 64 gigabájttal szolgál, amit természetesen még bővíteni is lehet, ha a szükség úgy hozza. A kapcsolati képességek tekintetében a mobil szállít 4G LTE hálózati modemet VoLTE-vel, kétsávos WLAN-t, ami 802.11 a/b/g/n szabványoknak felel meg, Bluetooth 4.2 modult, ANT+ támogatást és FM rádiót, valamint A-GPS vevőt is. A Dual-SIM lehetőségnek ez a modell sincs híján, de itt is csak DSDS móddal lehet számolni. A Galaxy J8 dimenziójára nem derült fény, de azt megtudhattuk, hogy a fekete és az arany mellett kékben lehet majd hozzájutni. Az ujjlenyomat-olvasóról nem kell lemondani, a hátlapon található ez a szenzor. A burkolat alatt pedig egy 3500 mAh-s telep munkálkodik, ami elfogadható üzemidőt vetít előre.

A Samsung Galaxy J8 csak júliusban fog befutni, és ezért az okostelefonért már 280 dollárt kér majd el a gyártó.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward