Shop menü

REDMI K70 ULTRA – FÓKUSZBAN A SEBESSÉG, AKÁR LAMBORGHINI KÖNTÖSBEN

Az eddigi leggyorsabb Redmi mobil elérhető lesz Lamborghini kiadásban is, és több érdekes fejlesztést tartogat a felhasználók számára.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Redmi K70 Ultra – Fókuszban a sebesség, akár Lamborghini köntösben

A Xiaomi a Redmi márkanév alatt rendszeresen készít olyan mobilokat, melyeknél elsősorban a teljesítményre fókuszál a jó ár-érték arány megtartása mellett, és a K70 Ultra ezen a fronton az eddigi legjobb konstrukció lett. Főleg azok lelhetik majd örömüket az újdonságban, akik sokat játszanak az okostelefonjukon.

A készülék egy 6,67 hüvelykes megjelenítővel járul az érdeklődők elé. A felhasznált panel 12 bites, AMOLED technológiát használ, és 2712 x 1220 képpontos felbontással szolgál. HDR10+ és Dolby Vision támogatásról is beszámolhatunk itt, továbbá van 3840 Hz-es PWM vezérlés a szemkímélés érdekében. A csúcsfénye akár a 4000 nitet is elérheti, az érintéseket 480 Hz-en érzékelheti a panel, a megjelenítés pedig legfeljebb 144 Hz-en történhet. A felület épségéről a Xiaomi Shield Glass gondoskodik majd.

Galéria megnyitása

A szoftveres fronton már a HyperOS grafikus felület fogja meghatározni a felhasználói élményt. Ebben az esetben olyan extrák is lesznek az Android 14 alapokra építő környezetben, amik a teljesítményt és a hatékonyságot segítik, a játékosoknak szólnak elsődlegesen. Része a csomagnak a Xiaomi AISP is, ami a cég saját fejlesztésű, MI-t és gépi tanulást is alkalmazó képfeldolgozó rendszere a lehető legjobb fotók és videók létrehozása érdekében.

Galéria megnyitása

Ez a mobil egyébként nem kifejezetten a fotózásról szól, csak egy alap kameraszettet kapott a készülék. Az előlapi képalkotó 20 megapixeles, 1080p videózásra képes. A főkamera azért egy korrekt megoldás, 1/1,56 colos Sony szenzort (IMX906) használ 50 MPixeles felbontással, és biztosít optikai stabilizátort is. Van továbbá egy 8 megapixeles társkamera ultraszéles látószögű lencserendszerrel, és a sort egy 2 MPixeles, makrózásra szolgáló egység zárja.

Galéria megnyitása

Mivel teljesítmény itt van bőven, ezt a videózás terén azért kihasználja a Redmi, és a K70 Ultra már 8K Ultra HD 30 FPS támogatást is biztosít, 4K mellett gond nélkül tudja a 60 FPS-t. Szuperlassításra is lehetőséget nyújt majd az újdonság, 1080p mellett lehet vele 960 FPS-es felvételeket megörökíteni.

Galéria megnyitása

A MediaTek Dimensity 9300+ rendszerchipet kapta meg a szerkezet az Immortalis-G720 grafikus egységgel. Ez a lapka bizonyos körülmények között még a Snapdragon 8+ Gen 3 egységnél is nagyobb teljesítményre képes, tehát a tempóra nem lehet majd panasz. A Xiaomi mérnökei egy fejlett hőelvezető rendszert is bevetésre küldtek itt, hogy bírja a terhelést. Az irányított keringést biztosító vapor chamber révén több fokkal hűvösebb lehet a lapka, mint a mezei hűtések mellett.

Galéria megnyitása

Ezen a ponton érdemes megemlíteni, hogy D1 néven egy külön képernyővezérlőt is kapott a szerkezet, ami 12 nm-es, és segít a 144 FPS-re és a 1.5K felbontásra felskálázásban, így nagyobb teljesítményt és közel 15%-kal hatékonyabb működést lehet elérni játékok közben.

Galéria megnyitása

A mobiltelefon megvásárolható lesz 12, 16 vagy akár 24 GB-nyi rendszermemóriával szerelve is. Minden esetben LPDDR5X lapkákat használtak a tervezők a készülékben. A háttértár kapacitása pedig 256 GB-tól az 512 GB-os opción át egészen 1 TB-ig terjedhet, és a lehető legjobb sebesség elérése érdekében kizárólag UFS 4.0 technológiás lapkákról beszélhetünk.

A Redmi K70 Ultra 5G mobil hálózati modemmel érkezik ugyan, de a mmWave támogatásról le kell mondani, csak a Sub-6 tartományban képes üzemelni. Biztosít az eszköz Wi-Fi 7 és Bluetooth 5.4 modult is, ami mindenképpen remek hír. A termékben arra is külön chip figyel, hogy a kapcsolati egységek a lehető legjobb teljesítményről tudjanak gondoskodni szükség esetén. Biztosított még itt NFC chip, fejlett A-GPS vevő, valamint infra port is. Dual-SIM-es hírünk alanya, kettő nano-SIM befogadására képes.

Galéria megnyitása

Fekete, fehér és kék színekben kerül majd a boltokba a Redmi K70 Ultra, és jön Lamborghini különkiadás is, amihez a tervezők készültek egy különleges grafikus felhasználói felülettel is, az élmény fokozása érdekében. 211 grammot nyom az újdonság, és 160,38 milliméter magas, 75,14 milliméter széles, valamint 8,39 milliméter vastag, a keretezése pedig fém. Kiemelendő a K70 Ultra neve mellett, hogy IP68 tanúsítványt is szerzett, tehát bírja majd a vizet, 1,5 méter mélyen 30 percet biztosan gond nélkül képes eltölteni.

Galéria megnyitása

Biztosított az ujjlenyomat-olvasó, ezt a tervezők a megjelenítő mögé bújtatták el. Van sztereó hangszóró és Dolby Atmos támogatás is, 3,5 mm-es Jack aljzat viszont nincs, az USB-C csatlakozót lehet audió kimenetként használni szükség esetén. Hi-Res Audio Wireless minősítése is van az eszköznek, mivel a Bluetooth felett is képes magas minőségű zenehallgatási lehetőséget biztosítani (LHDC).

Galéria megnyitása

Egy 5500 mAh-s kapacitású akkumulátor található a Redmi K70 Ultra hátlapja alatt, ami normál használatban gond nélkül bírja majd két napig. A különböző fejlesztéseknek hála még sok játék mellett is átlagon felül fog teljesíteni. A töltése pedig pikk-pakk letudható, lemerült helyzetből 100 százalékos szintre is 24 perc alatt megvan. A P2 töltésvezérlő és a G1 akkumulátorkezelő chipeknek hála pedig elvileg még kíméletesen is bánik a gyorstöltés az akkuval.

Galéria megnyitása

A Redmi K70 Ultra (néhány piacon K70 Extreme Edition) ajánlott fogyasztói ára Kínában átszámítva mindössze 130 ezer forint lesz a 12/256 GB-os konfiguráció esetében, ami igencsak meglepő. Még a 16 GB RAM-mal és 1 TB tárhellyel ellátott verziót is megáll 180 ezer forintnak megfelelő összegben, és a 24 GB memóriát felvonultató Lamborghini kiadás éppen 200 ezer forintnyi jüant kóstál.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére