Redmi és Black Shark mobilok jöhetnek 5G-vel

Jövőre pedig már 300 dollár alatt is megjelenhet az 5G a Xiaomi szerint.

Redmi és Black Shark mobilok jöhetnek 5G-vel

Tavaly sokan prognosztizálták azt az idei évre, hogy be fog robbanni az 5G a mobilpiacra, és ennek köszönhetően növekedni fognak az okostelefonok eladásai az elmúlt évek visszaesése után. Nos, egyelőre ezt nem igazán lehet látni, csak szállingóznak az első fecskék, de az tény, hogy lassan egyre több ilyen készülék éri el a boltok polcait.

A Xiaomi az elsők között jelentette be a Mi Mix 3 5G okostelefont, és mostanra már számos területen el is érhető ez a termék. A szétcsúsztatható eszköz Európában és Kínában is megjelent több 5G technológiát biztosító szolgáltató kínálatában. És ezen felbuzdulva az MWC Shanghai keretében bejelentette Lu Weibing, a Redmi részleg vezetője, hogy az almárka is elő fog rukkolni még az idei évben a saját 5G támogatást biztosító eszközével. „A 4G megváltoztatta az életünket, az 5G megváltoztatja a társadalmunkat.” – jelentette ki Weibing, hogy hangsúlyozza ennek a fontosságát.

Galéria megnyitása

Több almárkával is rendelkezik a Xiaomi, és mint az kiderült, nemcsak a Redminél lehet számítani az 5G érkezésére, hanem a Black Shark esetében is. A Black Shark direkt a játékosoknak szánt mobilokra, a gamer megoldásokra koncentrál, és itt az 5G akár egy ütőkártyaként is kiemelhető lesz. Sokszor szokták azt említeni az 5G egyik erényeként, hogy nagyon alacsony a késleltetése, ezért kifejezetten alkalmas arra, hogy távoli szerveren futó játékokat használjanak vele az eszköztulajdonosok. Ha ezt valamilyen formán meglovagolja a Xiaomi a Black Sharkkal, azzal talán sok vásárlót megnyerhet magának.

Lu Weibing a jövőbe tekintve elmondta, hogy a számításaik szerint 2020 már tényleg arról fog szólni, hogy elárasztják a piacot az 5G támogatásban is jeleskedő okostelefonok. A következő év végére pedig elérhetjük azt, hogy már 200 jüannál, vagyis átszámítva nagyjából 290 dollárnál olcsóbban is lehet majd kapni 5G-s készüléket. Ez meglehetősen merész kijelentésnek tűnhet pillanatnyilag, hiszen most még háromszor ennyiért is nehéz 5G-s mobilhoz jutni. Jövőre viszont már feltűnhetnek azok a rendszerchipek, amik integráltan tartalmaznak 5G modemet, és ez jelentősen csökkentheti majd a kész termékeknek az árát, illetve a középkategóriás lapkák is támogatni kezdhetik a különálló 5G modemeket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap