Raspberry Pi több memóriával, ugyanannyiért

Raspberry Pi több memóriával, ugyanannyiért

A Raspberry Pi Foundation apró kis ARM alapú számítógépe legutóbb dinamikus órajel-emelés hatására gyorsult, aminek igencsak örülhettek a konfiguráció tulajdonosai, ugyanis a gyorsulás mértéke jelentős volt. A Raspberry Pi most újra a hírek középpontjába került, ám a friss eseménynek már nem a meglévő, hanem a leendő Raspberry Pi tulajdonosok fognak örülni – közülük is azok, akik a Raspberry Pi B változatának beszerzésére készülnek.

A legfrissebb változásnak köszönhetően a szóban forgó „B” modell mostantól nem 256 MB-nyi, hanem 512 MB-nyi rendszermemóriával érkezik, ami azért jó hír, mert korábban már sokan szóvá tették, hogy bizonyos feladatok futtatásakor a 256 MB-nyi rendszermemória szűk keresztmetszet lehet, így mindenképpen érdemes lenne bővítésben gondolkodni. A gyártó szerencsére teljesítette ezt a kívánságot, méghozzá úgy, hogy a Raspberry Pi B modelljének 35 dolláros árát a dupla mennyiségű rendszermemória ellenére is változatlan szinten hagyta.

A friss és az eddig leadott rendelések esetében a vásárlók már biztosak lehetnek benne, hogy a kiszemelt apró ARM alapú PC már nem 256 MB-nyi, hanem 512 MB-nyi rendszermemóriával érkezik, azaz a nyomtatott áramköri lapon elhelyezett Samsung memóriachipen K4P2G324ED-AGC1 helyett K4P4G324ED-AGC1 felirat látható. Az extra memóriamennyiség használatba vételéhez firmware frissítésre lesz szükség, ami az elkövetkező napok folyamán válik elérhetővé.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward