Ramos Q7 - az eddigi legnagyobb Windows Phone

A Ramos új okostelefonja 7 hüvelykes kijelzőt kapott, de a specifikációja alapján szolid árazással lehet számolni.

Ramos Q7 - az eddigi legnagyobb Windows Phone

A Ramos rengeteg okostelefont, valamint táblagépet kínál a Távol-Keleten, és nem állnak tőle messze az egészen különleges készülékek sem (például Android és Windows 8.1 dual bootos tabletekkel is szolgálnak). Ezúttal is egy érdekességgel rukkolt elő a vállalat, egy olyan mobilt állított ki Hongkongban, ami még a „phabletek” körében is kiemelkedően nagynak számít. A Ramos Q7 előlapját egy hatalmas, 7 hüvelykes képátlójú kijelző kelti életre. A bevetésre küldött panel 1280 x 720 képpontos felbontással dolgozik, így a pixelsűrűsége 210 PPI-s, amihez IPS technológia társul. Ezzel a fizikai mérettel bőven übereli a Lumia 1320-at és a Lumia 1520-at is, viszont itt valamelyest visszafogottabb körítéssel kell számolni. A kamerarendszerét például mindössze egy 5 és egy 2 megapixeles egység alkotja, az előbbi a hátára, az utóbbi pedig az előlapjára került.

A szerkezet lelke egy szerény, Qualcomm Snapdragon 200 besorolású lapka. Az MSM8212 azonosítóval illetett chip négy ARM Cortex-A7 magot vonultat fel 1,2 (vagy 1,4) GHz-es órajelen, a grafikus feladatokért pedig egy Adreno 302 felel benne. Ez a SoC igazából a Windows Phone esetében már korrekt sebességre lehet képes, maximum a grafikus feldolgozóegység gyengesége üthet vissza esetenként. A rendszernek 1 GB-nyi LPDDR2 memóriával kell gazdálkodnia, ami a mindennapos használat során szintén megfelelő a Microsoft operációs rendszere mellett. A háttértár kapacitása alap esetben 16 GB, és ha ez kevésnek bizonyulna, akkor bátran lehet bővíteni microSD formátumú memóriakártya segítségével. A kapcsolati lehetőségek tárházában különlegességre sajnos nem érdemes számítani. A hálózati egység 3G HSDPA+ támogatással szolgál, így 21 Mbps-os letöltési sebesség elérésére lehet képes mobilinternet-kapcsolat mellett. Ezen felül van még a gép tarsolyában 802.11 a/b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi, A-GPS vevő, illetve Bluetooth 4.0 modul is.

A frissességre nem lehet különösebben panasz, hiszen a Windows Phone 8.1 fut a masinán, arról viszont nincs információnk, hogy a megjelenését követően a Windows 10 elérhető lesz-e rá. A világ legnagyobb Windows Phone-ja egyben a legnehezebb is; a maga 237 grammos tömegével a Q7 annyira húzza majd a felhasználók zsebét, mintha csak egy kompaktabb táblát vinnének magukkal – persze lényegében nagyjából erről is van szó. A masszív méret mellé masszív telep is elkél, ezért a Ramos szakemberei egy 4000 mAh-s kapacitású akkumulátor bevetése mellett döntöttek. Amennyiben a felhasználó keveset nyomkodja a készüléket, ez akár 4-5 napra is elegendő tartalékot jelenthet, hiszen alapvetően takarékos a vas, de az aktív kijelző minden bizonnyal tisztességesen meg fogja dolgoztatni az akkut.

A Ramos Q7 megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincs információnk, de minden bizonnyal a keleten fog elsőként felbukkanni, és onnan juthat el a világ más tájaira – a Ramos termékei eltérő régiókban más cégek márkajelzésével is forgalomba kerülhetnek. Sajnos az árazásról sem ejtett szót a vállalat mostanáig, viszont a specifikáció tükrében vélhetően kedvező árcédulával láthatja meg a napvilágot a Q7.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward