Radeon R9 295X2 Devil13: a PowerColor nagy dobása

A léghűtéssel érkező videokártyán nem kevesebb, mint négy darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó lesz, ami extrém tuningra utal.

Radeon R9 295X2 Devil13: a PowerColor nagy dobása

Az AMD nemrégiben bemutatta Radeon R9 295X2-es videokártyáját, ami nem más, mint egy két GPU-s, kompakt folyadékhűtéssel ellátott 1500 dolláros csúcskártya. Az újdonság feleannyiba kerül, mint az Nvidia rövidesen elérhetővé váló GeForce GTX Titan-Z modellje, .

A Radeon R9 295X2 egyelőre csak kompakt folyadékhűtő rendszerrel kapható, ám a PowerColor jóvoltából hamarosan változni fog a helyzet. A gyártó a legfrissebb értesülések szerint rövidesen piacra dobhat egy különleges Radeon R9 295X2-es videokártyát, amely a Devil13-as jelölést viseli. Az újdonság a referencia modelleknél combosabb tápáramkört kap, ami nem kevesebb, mint négy darab nyolctűs PCI Express tápkábel alkalmazását igényli – a referencia modellek beérik kettővel is. A VRM alapján tekintélyt parancsoló tuningképességekre, és félelmetesen magas órajelekre számíthatunk.

A videokártya hűtő ezúttal nem egy hibrid megoldás, hanem egy nagyteljesítményű, kizárólag levegővel dolgozó, egyedi felépítéssel rendelkező példány lesz. A videokártya hűtő két különálló hűtőtömböt alkalmaz, amelyek hőcsövekből és alumínium lamellákból állnak – ezek az egyes GPU-k felett teljesítenek szolgálatot. A memóriachipeket, a VRM áramkört és a PCI Express hídchipet egy nagy hűtőlemez tartja optimális hőmérsékleten.

Az újdonság összesen három darab, egyenként 100 milliméteres átmérővel rendelkező ventilátort alkalmaz, amelyek szintén különlegesek: a ventilátorlapátok oldal- és tengelyirányban egyaránt szállítanak friss levegőt annak érdekében, hogy a komponensek hűtése a lehető leghatékonyabb lehessen.

A PowerColor R9 295X2 Devil13 várhatóan a Computex 2014 alkalmával, június elején mutatkozhat be, de az sincs kizárva, hogy a gyártó még ennél is hamarabb lerántja a leplet a két GPU-s videokártya szörnyetegről.

Kíváncsian várjuk, milyen órajeleken üzemel, illetve mennyibe kerül majd a PowerColor csúcskártyája.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward