Radeon R9 290X folyadékhűtéssel a PowerColor-tól

A hatékonyabb hűtés jó hatással lehet majd a tuningpotenciálra is.

Radeon R9 290X folyadékhűtéssel a PowerColor-tól

Az egyedi nyomtatott áramköri lapra épülő és/vagy egyedi hűtőrendszerrel ellátott R9 290X videokártyákból egyre több bukkan fel az AMD partnereinek kínálatában. A legfrissebb különlegesség ezúttal a PowerColor műhelyéből érkezett és a PowerColor Radeon R9 290X LCS nevet kapta.

A friss videokártya Hawaii típusú GPU-t alkalmaz, amely 2816 stream egységgel rendelkezik és 512-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához. Az órajelekkel kapcsolatban sajnos egyelőre nem érkezett információ, de annyi azért kiderült, hogy az újdonság referencia felépítésű nyomtatott áramköri lapot alkalmaz és egy EKWB gyártmányú, EK-FC R9-290X típusú folyadékhűtő blokk kerül rá, természetesen gyárilag. Az említett folyadékhűtő blokk önmagában is 145 dollárba kerül, így a Radeon R9-290X modellek 549,99 dolláros ajánlott végfelhasználói árához képest a PowerColor újdonsága 120-150 dollárral drágább lesz.

Az újdonság érkezésére még egy kicsit várni kell. Pontos dátumot nem kaptunk, de az kiderült, hogy a gyártó ebben a hónapban valószínűleg egy egyedi léghűtéssel rendelkező R9 290X-et is bemutat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward