Radeon R9 290X eredmények egyenesen az AMD-től

Az AMD egy frappáns kis trollkodással rontotta el az Nvidia kétnapos rendezvényének hangulatát.

Radeon R9 290X eredmények egyenesen az AMD-től

Az Nvidia montreali rendezvényével egy időben az AMD is tartott egy rendezvényt, amelynek egy, a közelben lévő hotel adott helyet. Az AMD kicsit sem titkolta, hogy az akcióval az Nvidia rendezvényére érkező újságírókat akarta magához csábítani - ez a jelek szerint sikerült is, de nem minden esetben, ugyanis az Nvidia közbelépett.

A trollkodó AMD lépése hidegzuhanyként hatott: az Nvidia munkatársai alaposan meglepődtek az akció láttán. Az AMD azzal csábította át az újságírókat, hogy lehetőséget biztosított arra, teszteljék a Radeon R9 290X teljesítményét két különböző játékban, majd hasonlítsák össze a GeForce GTX 780 teljesítményével. Az AMD néhány újságírót át is csábított a szomszédos hotelbe, de ezt az Nvidia sem hagyta szó nélkül: egy emberük az AMD konferenciaterme előtt várta az Nvidia rendezvényéről érkezőket, majd kérte (vagy inkább figyelmeztette) őket, hogy ne vegyenek részt az AMD rendezvényén. Voltak akik ennek eleget is tettek, de az AMD persze így is célt ért: a vállalat a távolmaradó újságíróknak elküldte a hivatalos mérések eredményeit, sőt, fotókat is mellékelt hozzájuk. Azok, akiknek volt lehetőségük személyesen is lefuttatni a lentebb látható teszteket, arról számoltak be, hogy az AMD belsős mérései nagyon közel vannak azokhoz az eredményekhez, amelyeket ők maguk, személyes tesztjeik alkalmával mértek a rendezvényen.

A teszteket 4K-s felbontás mellett végezték el egy ASUS PQ321Q monitor segítségével, ami az alábbi tesztkonfigurációhoz kapcsolódott:

Tesztkonfiguráció:

[list type="unordered"]

[*]Processzor: Intel Core i7-3960X (3,3 GHz)

[*]Rendszermemória: 16 GB DDR3-1600 MHz

[*]Alaplap: MSI X79A-GD65

[*]Operációs rendszer: Windows 7 SP1 64-bit

[*]Nvidia Driver: GeForce 331.40

[*]AMD Driver: Catalyst 13.11 béta (az új videokártyák megjelenésekor válik elérhetővé)

[/list]

A játékok és beállításaik:

BioShock Infinite

3840x2160

systemspec=ultra

Tomb Raider

3840x2160 16xAF

Tressfx=off

aatype=fxaa

texturequality=ultra

shadowmode=on

shadowresolution=high

ssaomode=ultra

dofquality=ultra

reflectionquality=high

od=ultra

postprocess=on

highprecisionrt=on

tessellation=on

A tesztek alkalmával az AMD R9 290X úgynevezett Quiet (halk) módban üzemelt, de a teszteket normál módban is elvégezték, ám ezek eredményei egyelőre sajnos nem publikusak (a quiet mode-ban valószínűleg nem használja olyan agresszíven a kártya a Turbo funkciót). Az alábbi táblázatból kiderül, hogyan teljesít egymáshoz képest a csendes módban ketyegő R9 290X és a GTX 780. Íme:

Az AMD videokártyája BioShock Infinite alatt 18%-kal, Tomb Raider alatt pedig 17%-kal gyorsabb, mint riválisa. Persze itt nem szabad elfelejteni, hogy alacsonyabb felbontások esetén változhat a kép, plusz azt is érdemes szem előtt tartani, hogy két játék alapján egyelőre kár komolyabb következtetéseket levonni.

A hamarosan megjelenő tesztek viszont a fentiek fényében mindenképpen érdekesek lesznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward