Radeon HD7750 alacsony profillal, 4 videó kimenettel

Megérkezett az első olyan alacsony profilú Radeon HD 7750-es VGA, amely egyidejűleg akár négy monitor kezelésére is képes.

Radeon HD7750 alacsony profillal, 4 videó kimenettel

A PowerColor Radeon HD 7750 Eyefinity 4 LP Edition érkezése remek hír lehet mindazok számára, akik számítógépházukba csak alacsony profilú videokártyát szerelhetnek, ám mégis szükségük van egy olyan megoldásra, amellyel négymonitoros Eyefinity rendszer is építhető.

Az új videokártya a megszokott Cape Verde GPU-t alkalmazza, amely 8 aktív CU-val rendelkezik, így 512 stream processzort és 32 textúrázót kínál. A GPU 800 MHz-es magórajelen üzemel, a 128-bites memória-adatsín végén lógó 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében pedig 4,5 GHz-es effektív órajelet alkalmaztak a mérnökök. Ezek az órajelek tökéletesen megegyeznek a referencia órajelekkel, viszont fedélzeti memóriából kétszer többet kapunk, mint a referencia modellek esetében. Természetesen az Eyefinity és a DirectX 11.1 mellett AMD HD3D támogatás is jelen van a repertoárban.

Az egyslotos aktív hűtéssel rendelkező újdonság videó kimenetei között négy darab mini-DisplayPort 1.2-es portot találunk, így a termék egyidejűleg akár négy monitort is képes meghajtani. A négymonitoros Eyefinity rendszerrel növelhető a produktivitás, de akár játékra is befogható az újdonság, igaz, kompromisszumokkal. A gyártó friss termékét TV falhoz, pénzügyi alkalmazásokhoz, megfigyelő rendszerekhez, illetve szállítással kapcsolatos területekhez ajánlja.

A kompakt számítógépházakba szánt PowerColor HD 7750 Eyefinity 4 LP Edition hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem tisztázott, hogy a hasznos újdonság pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward