Radeon HD6870 PCS++ a PowerColor-tól

A PowerColor PCS+ sorozatú Radeon HD 6870-es videokártyája már egy ideje elérhető kereskedelmi forgalomban, ám a gyártó illetékesei úgy gondolták, nem lehet baj belőle, ha a termékből készítenek egy picivel komolyabban tuningolt modellt, így most végre megjelent a PCS++ sorozatú Radeon HD 6870-es modell, amely még magasabbra teszi a mércét.

Radeon HD6870 PCS++ a PowerColor-tól

A PowerColor PCS+ sorozatú Radeon HD 6870-es videokártyája már egy ideje elérhető kereskedelmi forgalomban, ám a gyártó illetékesei úgy gondolták, nem lehet baj belőle, ha a termékből készítenek egy picivel komolyabban tuningolt modellt, így most megjelent a PCS++ sorozatú Radeon HD 6870-es, amely még magasabbra teszi a mércét.

A Radeon HD 6870-es alapokon nyugvó újdonság természetesen ezúttal is 1120 stream processzort kínáló GPU-val érkezik, amely 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához. A GPU és az egyéb alkatrészek hűtését természetesen nem egy referencia hűtőre, hanem egy egyedi készítésű kétslotos megoldásra bízták, amely néhány hőcsővel és egy 92 mm-es átmérőjű ventilátorral próbálja kordában tartani a GPU üzemi hőmérsékletét. A GPU egyébként a referencia értéknek minősülő 900 MHz helyett immáron 975 MHz-en ketyeg, ami 35 MHz-cel magasabb érték, mint amit a PCS+ sorozatú Radeon HD 6870-es példánynál alkalmaztak. A memóriachipek ezúttal a 4200 MHz-es effektív órajel helyett 4600 MHz-es effektív órajelen ketyegnek. A videokártya készítésénél szokás szerint minőségi alkatrészeket használtak fel a stabil működés az energiahatékonyság és a jó tuningpotenciál érdekében.

Videó kimenetek tekintetében most is két darab DVI, egy HDMI, valamint két mini-DisplayPort csatlakozó áll rendelkezésre. A CrossfireX támogatással és gyárilag megemelt órajelekkel érkező videokártya különlegesség hamarosan feltűnhet az üzletek polcain, várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban még nem érkeztek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward