Radeon HD 7990 "Malta" CrossfireX módban

Érkezett néhány friss információ, plusz egy fotó, amelyen két Radeon HD 7990 "Malta" típusú videokártya látható, természetesen CrossfireX módban.

Radeon HD 7990 "Malta" CrossfireX módban

Egy ideje már tudható, hogy az AMD hamarosan egy újabb Radeon HD 7990-es videokártyát dob piacra, amely New Zealand kódnévre keresztelt társához képest minden szempontból ütősebb lesz. A friss videokártyát az AMD egyik illetékese a GDC alkalmával már megmutatta a jelenlévőknek, igaz, akkoriban még elég kevés információ állt rendelkezésre a termékkel kapcsolatban.

A helyzet túl sokat most sem változott, ugyanis még mindig nagy a homály a pontos részletekkel kapcsolatban, de azért már akad egy-két támpont is.

A minap egy érdekes fotó jelent meg a világhálón, amelyen két darab Radeon HD 7990 "Malta" típusú videokártya látható, amelyek CrossfireX módban, egymással karöltve üzemelnek. Az nem derült ki, hogy a lenti fotó pontosan honnan szivárgott ki, de az biztos, hogy nem FirePro S10000-es videokártyákat ábrázol. A fotó alapján - amennyire ezt ilyen szögből meg lehet állapítani - az egyes videokártyák úgy néznek ki, mint az AMD illetékese által korábban bemutatott darab.

A friss fotó
A friss fotó

Az új, Malta kódnévre keresztelt Radeon HD 7990-es videokártyák energiahatékonyabban üzemelnek majd, mint New Zealand típusú társaik, plusz ezzel együtt csendesebbek is lesznek. Ez eddig igen jól hangzik. További jó hír, hogy a New Zealand modellekkel ellentétben a Malta sorozatú példányok már nem három, hanem csak két nyolctűs PCI Express tápkábelt igényelnek majd. A két Tahiti sorozatú GPU, a PCIe hídchip és a memóriachipek hűtéséről már nem háromslotos, hanem kétslotos videokártya hűtő gondoskodhat, azaz a két GPU-s VGA szörnyetegek kompaktabbak lesznek, mint elődeik.

Jelenleg egyetlen ipari informátor sem tudja, hogy az AMD pontosan mikor mutatja be az újdonságot. Eddig június környékén esedékes rajtról szólt a fáma, változásról pedig még nem érkezett hír.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward