Radeon HD 7950: néhány friss információ

Az AMD december 22-én, csütörtökön rántotta le a leplet Radeon HD 7970-es videokártyájáról, így az azóta megjelent tesztek alapján már nagyjából tudható, hogy mire számíthatunk az újdonsággal kapcsolatban, már ami a teljesítményt illeti. A rajt sajnos csak formális volt, így Radeon HD 7970-es videokártyát majd csak január 9-től kezdve vásárolhatnak az érdeklődők.

Radeon HD 7950: néhány friss információ

Az AMD december 22-én, csütörtökön rántotta le a leplet Radeon HD 7970-es videokártyájáról. A rajt sajnos csak formális volt, így Radeon HD 7970-es videokártyát majd csak január 9-től kezdve vásárolhatnak az érdeklődők.

Ezzel egy időben a másik újdonságról, amely csak január kilencedikén mutatkozik be hivatalosan, elég kevés információ áll rendelkezésre. A Radeon HD 7950-es modellt pedig kedvezőbb ára miatt valószínűleg már sokan várják. A termékkel kapcsolatban nemrégiben kiszivárgott néhány információ, amelyek a várható specifikációkról rántják le a leplet. Íme:

 

[list type="unordered"]

[*]1792 stream egység, 28 GCN tömb

[*]112 TMU, 32 ROP

[*]384-bites GDDR5-ös memóriavezérlő

[*]3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória, 5 GHz körüli effektív memória órajel

[/list]

Sajnos, ahogy az a fentiekből is kiderül, sok-sok fontos részlet hiányzik még a friss jövevénnyel kapcsolatban. A 28 nm-es csíkszélességgel készülő, Tahiti kódnévre keresztelt GPU várható magórajele egyelőre nem ismert, valamint az sem, hogy a Radeon HD 7950 pontosan mennyibe fog kerülni - igaz, a pletykák alapján úgy tűnik, hogy 499 dollárban állapítja majd meg a gyártó a termék ajánlott végfelhasználói árát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward