Radeon HD 7870-es VGA a HIS-től, egyedi hűtéssel

A HIS egy új, egyedi hűtéssel felvértezett Radeon HD 7870-es videokártyát dobott piacra.

Radeon HD 7870-es VGA a HIS-től, egyedi hűtéssel

A HIS egy új, egyedi hűtéssel felvértezett Radeon HD 7870-es videokártyát dobott piacra.

A HD 7870 Fan 2 GB névre keresztelt termék ezúttal is 28 nm-es csíkszélességű Pitcairn GPU köré épül, ami 1280 stream egységet, 80 textúrázót és 32 renderelő egységet vonultat fel. Fedélzeti memóriából 2 GB-nyi GDDR5-ös chip teljesít szolgálatot a terméken, amelyek 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódnak a GPU-hoz. A vállalat mérnökei ezúttal nem nyúltak a referencia órajelekhez, így a GPU 1 GHz-en, a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória pedig 4,8 GHz-es effektív órajelen üzemel.

Tuning tehát nem történt, de a referencia hűtőt egy sokkal halkabb és hatékonyabb példány váltotta fel, amely 13 Celsius fokkal alacsonyabb üzemi hőmérsékletet kínál a GPU számára, mint a referencia hűtők. Az egyetlen ventilátorral ellátott egyedi hűtő általános mindennapi feladatok elvégzése – webböngészés, filmnézés, fotónézegetés – közben 28 dB-nél is alacsonyabb üzemi zajszintet biztosít, azaz rendkívül halk. A HIS mérnökei minőségi komponensek felhasználásával készítették el az új videokártyát, így az hosszabb élettartamot és jobb tuningpotenciált kínál. Ha tuningolni támad kedvünk, rendelkezésünkre áll a HIS iTurbo szoftvere, amellyel egyszerűen és hatékonyan megemelhetjük a GPU- és memória órajelet, sőt, automatikus tuning alkalmazására is van mód. A szoftver a ventilátor monitorozásában és hatékony vezérlésében is segít.

A PCI Express 3.0-s csatolófelülettel érkező újdonság egy dual-link DVI-I, egy HDMI 1.4-es és két 1.2-es mini-Displayport csatlakozóval rendelkezik.

A HIS HD 7870 Fan 2 GB névre keresztelt videokártya hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward