R7 250X videokártya a PowerColor műhelyéből

A PowerColor már be is mutatta saját újdonságát, amely referencia felépítéssel és referencia órajelekkel érkezik.

R7 250X videokártya a PowerColor műhelyéből

Nemrégiben kiderült, hogy az AMD egy új, Radeon R7 250X típusjelzéssel ellátott videokártya piacra dobására készül, ami csendben meg is jelent kereskedelmi forgalomban. Az újdonság tulajdonságok tekintetében egy Radeon 7770 GHz Edition. Az újdonság Mantle API támogatást természetesen kap, de TrueAudio támogatással nem rendelkezik, így ha utóbbira szükség van, akkor például a Radeon R7 260X lehet a megfelelő választás.

Az R7 250X sorozatú videokártyák már néhol kaphatóak, sőt, a gyártók kínálatban is kezdenek megjelenni. A PowerColor az első között mutatta be saját megoldását a témában, igaz, az új videokártya hírünk írásakor még nem volt jelen a gyártó hivatalos weboldalán, csak közlemény jelent meg róla. A friss modell egy 640 stream processzort tartalmazó Cape Verde grafikus processzort használ, amely 40 textúrázóval és 16 renderelő egységgel gazdálkodik. A 128-bites memória-adatsínre 1 GB-nyi vagy 2 GB-nyi fedélzeti memória csatlakozhat. A PowerColor megoldása a GPU esetében 1 GHz-es magórajelet alkalmaz, az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében pedig 4,5 GHz-es effektív órajel áll rendelkezésre – ezek az értékek megfelelnek a referenciának. Az újdonság ZeroCore Power, kétutas CrossFire és PowerTune támogatással egyaránt rendelkezik.

Az kétslotos felépítéssel érkező videokártya aktív, egyventilátoros hűtést alkalmaz, stabil tápellátásáról pedig egy hattűs PCI Express tápkábellel gondoskodhatunk. A videokimenetek között ennél a modellnél egy D-Sub, egy dual-link DVI-D, illetve egy HDMI port sorakozik.

A PowerColor újdonsága várhatóan hamarosan feltűnik az üzletek polcain, ára pedig 99 dollár magasságában helyezkedhet el, csak úgy, mint a többi referencia modellé.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward