Qualcore 7022 3G – olcsó társ az utazóknak

Az Overmax új táblagépe 3G hálózati modemmel is el van látva, és akár még hívások is bonyolíthatóak vele.

Qualcore 7022 3G – olcsó társ az utazóknak

Az Overmax a napokban már útnak indított egy 9 hüvelykes masinát, most pedig egy még kisebb modellről hullott le a lepel. A Qualcore 7022 3G esetében a különböző kapcsolati képességeken van a hangsúly.

Az újdonság jól hordozható lesz, mivel a 7 hüvelykes megoldások sorát gyarapítja. A felhasznált panel IPS technológiával dolgozik, így a színvilág és a fényerő is rendben lesz, és egészen széles szögekből is jól lehet majd látni, a felbontása viszont csak 1024 x 600 képpontos, ami hamar elrontja az összképet. A tableten még a KitKat fut, és előre láthatólag marad is az Android 4.4, nem érdemes Android 5.0 frissítésben reménykedni. Szerencsére akad azért néhány előre telepített alkalmazás, ami kényelmesebbé teheti a használatát már az első bekapcsoláskor. Ilyen például az n7 Player, az Aponia GPS és a WPS Office irodai csomag, a szoftveres biztonságról pedig az Avast Antivirus hivatott gondoskodni. A kamerarendszere két főt számlál, de mindkettőnél nagyon a minimumra szorítkozott az Overmax. A videóhívásokért felelős egység mozgóképek és fotók esetén is VGA felbontást nyújt, a főkamerával pedig legfeljebb 2 megapixeles fényképek örökíthetőek meg.

A Spreadtrum lapkáival viszonylag ritkán találkozhatnak a felhasználók, de az Overmax újdonságánál egy ilyen megoldásra esett a tervezők választása. A színfalak mögött az SC7731 jelölésű SoC tevékenykedik, mely Cortex-A7 magok kvartettjét vonultatja fel 1,3 GHz-es frekvencián egy Mali-400 MP2 grafikus feldolgozó egység mellett. A játékok könnyen kifoghatnak majd a Qualcore 7022 táblagépen, de az egyszerűbb alkalmazások, és maga az Android kényelmes sebességgel lendülhet mozgásba. A rendszernek 1 GB-nyi memória áll a rendelkezésére, ez pedig az átlag felhasználóknak már jobbára elegendő lehet. A bővíthető háttértár kapacitásának kérdése viszont már nem ilyen egyszerű. A felhasználók 8 GB-tal gazdálkodhatnak alapból (aminek eleve csak egy rész használható fel szabadon), így idővel szinte biztos, hogy tetszőleges méretű microSD kártya is kerül majd az Qualcore 7022 burkolata alá.

A lényeg ennél a táblagépnél igazából a kapcsolati lehetőségeken van. Egészen pontosan a 3G HSDPA modem jelenléte az, ami miatt sokak számára vonzó alternatíva lehet, hiszen így menet közben is nyugodtan lehet rajta internetezni, és nem kell folyamatosan Wi-Fi jelre vadászni az adatszinkronizálásért sem. A készülékkel mobilhívások is bonyolíthatók, az pedig már csak hab a tortán, hogy akár két aktív SIM kártya is lehet benne egyszerre. A hálózati egység és a WLAN mellett akad még benne Bluetooth modul, valamint A-GPS vevő is, ennek köszönhetően pedig akár még egy túrázás során is segítő partnerre lelhetnek benne a felhasználók.

A Qualcore család új tagja a felületét tekintve egészen kompakt, de a 12 milliméteres vastagsága miatt nem nevezhető kecsesnek. Mivel egy nagyon olcsó gépről van szó, nem meglepő, hogy minden irányból plasztik borítja, de mivel kapott gumírozást is, így kényelmes a fogása, és nem gyűjti az ujjlenyomatokat sem. A 7022 3G egy nagyon könnyű táblának ígérkezik, a cég közleménye szerint ugyanis kb. 180 gramm a tömege. Az Overmax újdonsága tehát jól jöhet azoknak, akik sokat ingáznak a mindennapok során, viszont nem lehetnek maradéktalanul boldogok a jövendőbeli vásárlók. A roppant könnyed és viszonylag kompakt felületű eszközben egy nagyon sovány akkumulátor lapul, mindössze 2500 mAh-s kapacitással kell beérni. Az üzemidőre vonatkozó előremutatással nem szolgált a vállalat, azonban egy töltéssel 4-5 óránál biztosan nem fogja tovább bírni a folyamatos nyomkodást.

Az Overmax Qualcore 7022 3G megjelenésének dátuma egyelőre nem ismert, de valószínűleg nem kell már sokat várni rá. A készülék a lengyel szaklapokon megjelent információk szerint valóban nagyon olcsó lesz, mindössze 75 dolláros ajánlott fogyasztói árat szabott neki a forgalmazó. Az új Qualcore ugyan sok kompromisszumra kényszeríti a felhasználót, de ennyi pénzért minden bizonnyal akadnak majd olyanok, akik vállalják ezeket a 3G modemért cserébe.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward