Qualcomm modemmel tér vissza a németekhez az iPhone 7 és a 8

Az Apple nem látott más megoldást, módosított mobilokat kínál majd Németországban.

Qualcomm modemmel tér vissza a németekhez az iPhone 7 és a 8

A Qualcomm decemberben elérte Németországban, hogy az Apple szüneteltesse az Intel modemmel szerelt iPhone 7 és az iPhone 8 (és ezek Plus variánsa) forgalmazását. A cupertinói alakulat az elmúlt időszakban nem árusíthatta ezeket a készülékeket a saját boltjaiban, ez pedig minden bizonnyal visszavetette az eladásokat, ugyanis az említett páros még napjainkban is nagy népszerűségnek örvend a vásárlók körében.

A chipdizájner nem azt kifogásolja, hogy nem az általa készített komponenseket veti be az eszközökben az Apple, hanem azt, hogy egy a Qorvótól származó egység sérti a Qualcomm szabadalmait, ez pedig csak olyan szerkezetekben van jelen, amik az Intel modemjét vonultatják fel. Az Intel megoldását ebben az ügyben nem kifogásolta a Qualcomm. Mivel ezeket a meglévő konstrukciókat nem lehet úgy módosítani, hogy megfeleljenek a Qualcommnak, ezért hozhatta meg a mostani döntését a cég.

Galéria megnyitása
iPhone 7 és 7 Plus

Mivel az Apple december óta nem tudta elérni, hogy feloldja a készülékek forgalmazási korlátozását, úgy határozott, hogy kompromisszumos megoldást köt, és részben enged a Qualcomm akaratának. Olyan módosított iPhone 7 és 7 Plus, valamint iPhone 8 és 8 Plus modelleket kezd el árusítani az egyik legnagyobb európai piacon, amelyekben ki van cserélve a kifogásolt egység és az Intel modemje is. Tehát a németekhez kerülő termékeket az Apple Qualcomm hálózati egységgel kezdi szerelni.

Érdekesség, hogy korábbi felmérések szerint egyébként a Qualcomm komponenseivel jobb hálózati teljesítményt tudott nyújtani az iPhone, mint az Intel fejlesztésekkel. Ebből kifolyólaga felhasználók számára még akár vonzóbb is lehet egy qualcommos mobil, mint egy Intel modemmel ellátott.

Galéria megnyitása
Az iPhone 7 Intel és Qualcomm modemmel

Ebben a mostani ügyben egyébként az iPhone X is érintett volt, de mivel az Apple úgy határozott az iPhone XS, az iPhone XR és az iPhone XS Max bevezetését követően, hogy a jubileumi eszköznek teljesen leállítja a forgalmazását, így igazából semmit nem befolyásolt, hogy ez is ki lett tiltva.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap