Qualcomm: Meglepően nagy gyorsulást hozhat az új Snapdragon 888+ lapka

Több fronton is továbblépést hoz a Snapdragon 888 ráncfelvarrása, akár 20%-os előrelépés is lehet.

Qualcomm: Meglepően nagy gyorsulást hozhat az új Snapdragon 888+ lapka

A Qualcomm Snapdragon 888 jelenleg nincs fenyegetésben egyetlen rendszerchip által sem, de a vállalatot ez nem tartja vissza abban, hogy még magasabbra tegye a lécet. A tervezők remélhetőleg a melegedéssel is foglalkoztak annak a fejlesztésnek a keretében, amiben most megszületett a Snapdragon 888+ mobilplatform.

Ahogy arra számítani lehetett, a Qualcomm az MWC 2021 esemény ideje alatt előrukkolt a Snapdragon 888 lapkának a pluszosított változatával. Ez az elmúlt évekhez képest egy jelentősebb változást hozó lépés lett. A Snapdragon 888+ akár elég jelentős tempóelőnybe is kerülhet majd az aktuálisan használt egységhez képest, pedig a teljesítményre eddig sem lehetett panasz.

Galéria megnyitása

A Snapdragon 888+ már 3 GHz-es órajelen üzemelő processzormagot alkalmaz, tehát a legnagyobb teljesítményre képes feldolgozónak emelte tovább a sebességét a Qualcomm. Ez a Cortex-X1 alapú Kryo 680 egység eredetileg 2,84 GHz-en üzemelt, most pedig 2,995 GHz-ről beszélhetünk egészen pontosan. A másik két fürt a CPU-nál maradt 2,42, valamint 1,8 GHz-es - szóval a processzor erejében nem lesz nagy a fejlődés.

Galéria megnyitása

Ami óriási javuláson ment keresztül a ráncfelvarrással, az az AI Engine teljesítménye. A hatodik generációs Qualcomm Hexagon 780 és a többi komponens, ami hozzájárul az AI Engine teljes számítási kapacitásához, együtt 20 százalékos teljesítménynövekedésen ment keresztül. Ez pedig azért nagyon érdekes, mert a Snapdragon 888 már egyébként is egyedülállóan gyors volt ebből a szempontból a 26 TOPS eredményével, viszont az SD888+ esetében már 32 TOPS-ról beszélhetünk.

Galéria megnyitása

A Qualcomm más módosításokra nem tért ki, szóval a többi része a lapkának maradhatott a régiben. Ez azt jelenti, hogy az Adreno 660 integrált grafikus egységnél is a korábbi teljesítményre kell számítani - persze ebből a szempontból eddig is hibátlanul teljesített a saját pályáján a Snapdragon 888. A Spectra 580 ISP továbbra is három 28 megapixeles kamerát, kettő 64 MPixeles egységet, vagy egy 200 megapixeles képalkotót lesz képes kezelni. Videózni 8K Ultra HD-ban lehet majd, vagy 720p esetén már folyamatos 960 FPS-es felvétel is összehozható.

Galéria megnyitása

A Snapdragon X60 5G hálózati modemet alkalmazza (7,5 Gbps) majd a rendszerchip, és része a csomagnak a FastConnect 6900 kapcsolati alrendszer is, ami magában foglalja a Bluetooth 5.2 támogatást a Wi-Fi 6E szupporttal együtt. Képernyőből pedig továbbra is 4K Ultra HD+ felbontás alkalmazható 60 Hz mellett, vagy 144 Hz elérése esetén Quad HD+ felbontásra lehet támaszkodni.

Galéria megnyitása

A Qualcomm Snapdragon 888+ rendszerchipet több vállalat is biztosan alkalmazni fogja majd. Az ASUS, a Motorola, a Xiaomi és a Vivo is bejelentette, hogy dolgoznak olyan készüléken, ami a friss lapkát fogja majd munkára. A dolog érdekessége, hogy az ASUS-tól például már nem vártunk az idei évre több okostelefont. A Honor is használja majd ezt a lapkát, és itt már azt is lehet tudni, hogy a következő Magic modellnél kerül majd ez elő. Az újdonságok a harmadik negyedévtől várhatóak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap