Qualcomm: Intel modem lesz az új iPhone-okban

Qualcomm: Intel modem lesz az új iPhone-okban

Az elmúlt hónapokban többször is felröppent az a pletyka, hogy a Qualcomm és az Apple elmérgesedett viszonya folytán az Intel jó pozícióba kerülhet, és kizárólag ő szállíthat majd mobil hálózati modemeket az idei iPhone-ok számára. Először Ming-Chi Kuo beszélt erről korábban, most viszont hivatalosan is megerősítést nyert a dolog.

A Qualcomm a negyedéves pénzügyi beszámolójában részletesen kitért arra, hogy bevételtől esik el azért, mert az Apple 2018-ban az egyik riválisától szerzi majd be a modemeket az általa tervezett helyett. A chipdizájner az Intelt nem említi konkrétan, de elég egyértelmű a helyzet, mert máshoz pillanatnyilag nem igazán tudna fordulni ebben az ügyben a cupertinói alakulat, legfeljebb a Samsung jöhetne szóba, mert a MediaTek most nem kínál jó alternatívát. Az Intellel viszont már eddig is együtt dolgozott az Apple, és nem esett arról szó eddig, hogy új partner csatlakozna ilyen tekintetben a beszállítói lánchoz.

Galéria megnyitása
Intel XMM 7560

Ming-Chi Kuo már tavaly novemberben azt prognosztizálta, hogy az Apple az Intel XMM 7560 modemeket fogja használni, és minden jel szerint így is lesz, mert ezt mostanra több forrás is megerősítette. Az idei iPhone-ok ennek köszönhetően 1 Gbps-os letöltési sebesség elérésére lehetnek majd képesek, a feltöltés során pedig legfeljebb 225 Mbps-os tempó helyezhető kilátásba. Érdekesség, hogy az Intelnek ez az első olyan megoldása, ami egyszerre biztosít GSM és CDMA támogatást is. Vélhetően a cég már a fejlesztés során azzal kalkulált, hogy át kell majd vennie a Qualcomm helyét az iPhone-ok fedélzetén.

A Qualcomm a meglévő szerződéseit, rendeléseit továbbra is teljesíti az Apple felé, tehát arról azért nincs szó, hogy a már forgalomba került készülékek esetében problémát jelentene az alkatrészellátás a két fél vitás helyzete miatt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward