Quake II RTX és Halo lázban ég az új GeForce driver

A friss driver ezzel együtt több hibát is javít, így érdemes lehet telepíteni GeForce sorozatú videokártyánk mellé.

Quake II RTX és Halo lázban ég az új GeForce driver

Elkészült a GeForce 441.41-es Game Ready driver, amely szokás szerint WHQL aláírást is kapott. Az új csomag két játékhoz is kínál extra optimalizációkat: az egyik a Halo: Reach című alkotás, míg a másik a Quake II RTX 1.2-es verziója.

Galéria megnyitása

Utóbbi, vagyis a Quake II RTX friss kiadása kifejezetten érdekes, hiszen az 1.2-es frissítés jóvoltából rengeteg modern technológiával vértezték fel a régi, sokak által kedvelt játékot. Ilyen például a dinamikus felbontás-skálázás, ami az online videók világából már ismerős lehet, legalábbis elvi szinten. Ez a technológia lényegében arról gondoskodik, hogy az előre beállított célsebesség tartható legyen, így ennek megfelelően módosítja az aktuális felbontást, természetesen dinamikusan. Fontos még, hogy az Nvidia néhány textúrát feljavított, így ezek nagyobb részletességgel jelennek meg – 400-nál is több textúrát érint a változás.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Ezzel együtt a fényeket, a fénytöréseket és a tükröződéseket is élethűbbé varázsolták, valamint a mesterséges intelligencia köré épülő zajmentesítő algoritmust is fejlesztették. A fentieknek köszönhetően a Quake II RTX még lebilincselőbb látványvilágot kínál, ami főleg azoknak lesz meglepő, akik több 100 órát játszottak az eredeti kiadással. Az említett újítások kipróbálásárhoz DXR kompatibilis videokártyára lesz szükség, vagyis a GeForce GTX 10, 16 vagy 20-as sorozatú modellek jöhetnek szóba. A játék alap esetben próbaverzió, de meglévő licenc esetén a teljes játék is elérhetővé válik.

Újítás ennél a kiadásnál az is, hogy a korábban bemutatott Image Sharpening funkció immár nem csak DirectX alatt, hanem Vulkan és OpenGl alatt is elérhetővé vált. Ezt leszámítva már „csak” hibajavításokat kapunk, amelyekről az alábbi felsorolás ad képet.

  • (SLI)(Red Dead Redemption 2)(Vulkan): A teszt összeomolhatott Vulkan módban, ha Ultra beállítást és aktív SLI támogatást használtak (200565367)
  •  (Red Dead Redemption 2)(Vulkan): Négy- és hatmagos processzorok esetében akadozást lehetett megfigyelni. (2752394)
  •  (Shadow of the Tomb Raider): A játék esetenként összeomlott, ha DirectX 12 módban indították. (200566997)
  •  (Forza Horizon 4): "Low streaming bandwidth" hibaüzenet jelenhetett meg hosszabb ideig tartó játék után. (2750515)

A kijavított hibák mellett néhány olyan hibajelenséggel is meg kell barátkozni, amelyekre majd csak valamikor később érkezhet javítás. Ezekről az alábbi felsorolás számol be.

  • (V-Sync): A V-Sync nem működik. (2719115)
  •  (Forza Motorsport 7): Néhány kör megtétele után elkezdhet akadozni a játék (2750611)
  •  (Grand Theft Auto V): A játék gyakran összeomolhat.

A Game Ready minősítéssel és WHQL aláírással egyaránt rendelkező driver tartalmazza az nView 149.77-es, a HD Audio driver 1.3.38.21-es, az Nvidia PhysX rendszerszoftver 9.19.0218-as, valamint a GeForce Experience alkalmazás 3.20.1.57-es kiadását is. Ezeken felül verziótól függően a Standard Nvidia Control panel 8.1.940.0-s, illetve a DCH Nvidia Control panel 8.1.956.0-s verziója is rendelkezésre áll. Az új driver a GeForce 600-as sorozattól felfelé támogatja az Nvidia videokártyákat, operációs rendszerek terén pedig csak a 64-bites kiadások szerepelnek a kompatibilis szoftverek listáján. A drivert a GeForce Experience alkalmazáson keresztül automatikusan, már a megjelenés pillanatában be lehet szerezni, de alternatív módon az Nvidia szerveréről is letölthető. A dokumentáció itt található.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap