"Puzzle"-mobilterv a Fujitsu-tól

Ötletes új elképzeléssel állt elő a japán Fujitsu-Docomo páros: a tervezett új mobiljuk legfőbb különlegessége ugyanis abban áll, hogy a képernyő és a(z egyébként szintén érintőképernyő-alapú) billentyűzet bármikor szétszedhető és újra összerakható - bármilyen konfigurációban.

"Puzzle"-mobilterv a Fujitsu-tól

Ötletes új elképzeléssel állt elő a japán Fujitsu-Docomo páros: a tervezett új mobiljuk legfőbb különlegessége ugyanis abban áll, hogy a képernyő és (az egyébként szintén érintőképernyő-alapú) billentyűzet bármikor szétszedhető és újra összerakható - bármilyen konfigurációban.

Ezt a megoldást természetesen mágneses alapon teszik lehetővé - az pedig, hogy hogyan illesztjük össze a két részt, egyben afelől is "tájékoztatja" a készüléket, hogy épp mire akarjuk használni, és az nyomban annak megfelelő kezelőfelületet is varázsol elénk: hívófelület, billentyűzet, vagy épp médiavezérlő... mikor mi kell.

A szoftvereket a képernyőben tárolják (így például a videólejátszót), a kommunikációs és rádiós funkciókat pedig a billentyűzetben (így például 3G, hálózat, stb.). A két rész egymással Bluetooth útján kommunikál, és természetesen külön-külön is használhatóak a nekik megfelelő feladatokra.

Megjelenési időpontról és árakról még eddig nem ejtettek szót, de a lehetőségeket elnézve talán lehet okunk reménykedni benne, hogy valóban lesz jövője a dolognak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward