Pulzusmérőt is kapott a legújabb gamer egér

Ezzel együtt a GSR szenzor jóvoltából azt is méri, mennyire izzad a játékos tenyere, amiből kiderül, mennyire izgul az adott meccs alatt.

Pulzusmérőt is kapott a legújabb gamer egér

Az internetes játékközvetítések meglehetősen nagy népszerűségnek örvendenek manapság. A streamen keresztül rendszerint a profi gamer reakcióit is remekül látni lehet, ám a jövőben akár az is kiderülhet, mennyire szökik fel a pulzusa a közvetítőnek egy-egy kiélezettebb csata során.

Ebben a Mionix Naos QG Gaming Mouse segíthet, ami egy különleges, ütőképes hardvert alkalmazó egér. Az egér alapját a méltán népszerű PixArt PMW-3360-as szenzor adja, amely 12 000 DPI-s maximális felbontással dolgozhat, de az aktuális érzékenység öt lépcsőben állítható, akár még játék közben is. Ettől még nem lenne különleges a hét programozható gombbal és RGB LED alapú világítással egyaránt ellátott egér, de ha megemlítjük, hogy a fedélzetén biometrikus szenzorok is helyet kaptak, egyből máshogy fest a kép.

A 152 grammos egér tetejének hátsó részén elhelyezett érzékelők egyrészt a játékos aktuális pulzusszámát mérik, másrészt a GSR ellenőrzésével az is kiderül, mennyire izzad a delikvens tenyere, ugyanis a szenzor megméri a bőr ellenállását és vezetőképességét. Az adatokat aztán akár az adott Twitch streamen keresztül a publikum is láthatja. Az újdonság egyébként a Twitch streamer közösség és a Kickstarteres támogatók összefogásából készülhetett el.

Az új egér négy rétegnyi sötétszürke gumibevonattal gondoskodik a biztos és kényelmes fogásról, fedélzetén pedig 32-bites ARM Cortex M3-as processzor teljesít szolgálatot, amely 32 MHz-en ketyeg. A programozható gombok beállításai kényelmesen és gyorsan eltárolhatóak a 128 KB-nyi fedélzeti memóriában, méghozzá 5 profilban, az RGB LED alapú világítás pedig 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes, és természetesen speciális effektek is járnak hozzá.

Az elsősorban jobbkezesek számára készített egér 1 ezredmásodperces válaszidővel dolgozik, az adott rendszerhez pedig USB 2.0-s kábelen keresztül kapcsolódik. Az érzékelőkkel felszerelt különleges egér október folyamán kerül az üzletek polcaira, méghozzá 129 dolláros listaáron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward