Publikus bétát kapott az iOS 9

Mostantól hivatalosan is bárki kipróbálhatja a béta stádiumban levő iOS 9-et.

Publikus bétát kapott az iOS 9

Az iOS 9 a június 8-i WWDC 2015 óta elérhető a fejlesztő partnerek számára béta verzióban, most pedig az Apple már a nagyközönséget is bevonja a tesztelésbe. A vállalat előre jelezte, hogy júliusban lehet számítani a publikus bétára, és így is lett. Ettől kezdve bárki hivatalosan is próbára teheti az új iOS-ben található lehetőségeket.

A nyilvános bétában található újdonságokról sajnos részletesebb információkkal nem szolgált az Apple, így nincs pontos rálátásunk arra, hogy mely újításait tartalmazza már az iOS 9-nek – hiszen nem minden bétában van benne az összes lehetőség. A fejlesztők a közelmúltban már a harmadik bétát kapták meg, de a publikus verzió ettől biztosan eltérő képességekkel bír. Mindent figyelembe véve feltehetően az iOS 9 béta 2 lehet a legközelebbi rokona a fejlesztői vonalról.

A rendszer kapcsán kiemelendő, hogy itt az Apple ténylegesen számít az emberek munkájára. Nemcsak azért tették közkincsé a béta iOS 9-et, hogy a felhasználók kipróbálhassák a benne található újításokat, hanem azért is, hogy ezáltal „több szem többet lát” alapon még több hibára derülhessen fény még a megjelenés előtt. A publikus béta ennek megfelelően egy olyan extra alkalmazást is tartalmaz, ami a Feedback Assistant névre hallgat – ez a nyitóképernyő második oldalán lesz megtalálható szükség esetén. Mindenkit arra kér az Apple, hogy amennyiben valamilyen hibát észlel, azt ennek az applikációnak a segítségével jelezze a vállalat szakemberei számára, és ne feledje el megadni, hogy pontosan merre található a probléma az iOS 9-ben, és hogyan lehet azt előcsalogatni. Ezzel nagyban meg lehet könnyíteni az előkészítési munkálatokat, és így stabilabb lesz a végeredmény, aminek az érkezését pillanatnyilag szeptemberre várják.

Mit kell tennie annak, aki használatba szeretné venni az iOS 9 első publikus bétáját? Nos, ehhez nem kell mást csinálni, mint regisztrálni az Apple Beta Software Programba, amihez csak az Apple ID megadása szükségeltetik. Ezt követően letölthető és telepíthető az újdonság bármilyen támogatott eszközre, legyen szó iPhone-ról, iPadről vagy iPod Touch-ról. Fontos, hogy az iOS 9 béta telepítése előtt mindenképpen ajánlott a stabil operációs rendszer adatairól és beállításairól egy teljes mentést készíteni. Bármikor hiba csúszhat a gépezetben, és ezzel sok fejfájástól mentheti meg magát a felhasználó. Az első béta telepítése után a többit már rendszeres OTA frissítés formájában fogja kapni a készülék. Az iOS 9 nyilvános bétája akár 1 GB-nál is nagyobb lehet az eszköztől függően, szóval fel kell arra készülni, hogy eltarthat egy ideig a telepítése.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a watchOS 2 esetében mi a helyzet. Az okosórára szabott rendszer mostanáig együtt fejlődött az iOS 9-cel, ám a publikus bétát már nem szinkronban kapták meg. A watchOS esetében egyébként nem annyira meglepő ez, hiszen az jelenleg még sokkal instabilabb - sok-sok hibajavítást és teljesítmény optimalizációt tartalmazó frissítést kapott még legutóbb is -, mint az iOS 9.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward