Publikálta legfrissebb pénzügyi beszámolóját az Nvidia

A vállalat ugyan teljes árbevétel tekintetében éves szinten növekedést ért el, viszont a profit kisebb mértékben csökkent.

Publikálta legfrissebb pénzügyi beszámolóját az Nvidia

Elkészült az Nvidia legfrissebb pénzügyi beszámolója, ami ezúttal a 2015-ös pénzügyi év első pénzügyi negyedévének teljesítményéről rántja le a leplet. Teljes árbevétel tekintetében 1,15 milliárd dollárt mutat a mérleg, ami az előző év azonos időszakához képest 4%-os emelkedést jelent. A profit éves szinten már nem alakult ilyen rózsásan, hiszen itt 2%-os csökkenést figyelhetünk meg.

A pontos adatokról az alábbi táblázat foglalja össze.

A fentiek alapján az Nvidia nem zárt rossz negyedévet, ám az elkövetkező pénzügyi negyedévek alakulása már nem biztos, hogy ennyire kedvező lesz. Ahogy az a napokban kiderült, a vállalat le szeretné állítani Icera modem üzletágát, amelyet optimális esetben értékesíteni is szeretne. Amennyiben nem jelentkezik egyetlen vevő sem, úgy a jelenlegi pénzügyi év valamely részén 100-125 millió dollár közötti átstrukturálási kiadást kell eszközölnie a cégnek. Az említett összeg a leállítással összefüggő kiadásokból tevődik össze – itt az adóköltségekre, a vezetői és munkavállalói végkielégítésekre, illetve a leállítással kapcsolatban felmerülő egyéb kiadásokra kell gondolni.

A jelenleg is zajló második pénzügyi negyedév alkalmával a cég szakemberei szerint 1,01 milliárd dolláros árbevételre lehet számítani (+/- 2%), a működésből befolyó bevétel pedig 474 millió dollár környékén helyezkedhet el. Ezek a számok persze nem tartalmazzák az Icera üzletággal kapcsolatos pénzügyi tranzakciókat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward