PS3-alapú laptop és TV a Toshiba-tól

Két új, a Sony PlayStation 3 technológiájára alapozott terméket tervez forgalomba hozni a Toshiba egy japán híroldal, a Tech-On! tudósítása szerint.

PS3-alapú laptop és TV a Toshiba-tól

Két új, a Sony PlayStation 3 technológiájára alapozott terméket tervez forgalomba hozni a Toshiba egy japán híroldal, a Tech-On! tudósítása szerint.

Eszerint ezek egyike egy tévé lesz, ami a PS3 magját adó Cell processzorra épül, és így számos csúcs-szolgáltatást kínál majd - így például az SD jelek valós idejű "feltuningolását" HD szintre, valamint egyszerre több műsor egyidőben való lejátszásának és felvételének a képességét is. Van még egy harmadik funkció is, amit azonban elég különösen fogalmaztak meg, így nem teljesen egyértelmű, mit takar: "mintha lornyetten keresztül néznénk a videót"; legfeljebb valószínűsíthetjük, hogy egy nagyító funkcióról lehet szó.

Tervez továbbá a cég egy olyan laptopot (a Qosmio-széria legújabb tagjaként) is, ami egyrészt a Toshiba és a Sony közös SpursEngine grafikai motorját használja, jelentősen tehermentesítve így a fő egységet videó- és multimédia-alkalmazások használata esetén (korábban egy órát igénybe vevő HD-feldolgozások ezen a gépen már csak 10 percig tartanak a Toshiba állítása szerint). Játékokat egyelőre még nem optimizáltak az új chipre, de már ez is folyamatban van. Az új gép várhatóan gesztusvezérelt is lesz a webkamerája útján, viszont nem kap Blu-ray-meghajtót, 1080p-s képernyőt és TV tunert sem. Azonban ennek megfelelően az ára is alacsonyabb lesz ($1700).

Az új Qosmio megjelenése még az idén várható valamikor - ellentétben az említett Cell-alapú tévével, ami viszont csak 2009 őszére várható a jelenlegi tervek szerint.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward