Promóciós videón a Nokia 9 PureView

Promóciós videón a Nokia 9 PureView

A HMD Global a hírek szerint még ebben a hónapban reflektorfénybe állíthatja a Nokia 9 okostelefont, ami egy frissen kiszivárgott videó alapján már szinte biztos, hogy a PureView jelzővel lesz megtoldva. Az alábbiakban megtekinthető képsorokon valószínűleg a hivatalos promóciós anyag látható, ami több fontos információra is rávilágít.

A videóban megerősítést nyer, hogy az okostelefon egy 1440p-s felbontású, 5,99 hüvelykes megjelenítővel lesz felvértezve. A PureDisplay panel kapcsán fontos új információ, hogy HDR10 támogatással is szolgálni fog, így lenyűgöző dinamikával szolgálhat. A tervezők itt egy olyan ujjlenyomat-olvasót fognak alkalmazni, ami a megjelenítő mögé van bújtatva, szóval nem a hátlapon lesz a biometrikus szenzor. A termék az Android 9.0 rendszerrel fog a színre lépni, de ezt aligha lehet meglepetésnek tekinteni. És a videóban az is kiemelten szerepel, hogy kettő évig kapja majd a szoftverfrissítéseket, szóval azok a felhasználók, akik ezt a mobilt választják, a hosszú frissességre is benevezhetnek. A készülékről nem hiányzik majd a Google Assistant szolgáltatás sem, erre is külön kitér a promóciós anyag.

Központi eleme a videónak, hogy ötkamerás rendszer lesz a hátlapon. Lehetőség lesz ennek köszönhetően utólag állítani a mélységélességet, valamint még a fókuszpontot is. A kamerákkal egyidejűleg készíthetőek fotók, és így tízszer nagyobb fényérzékenység is összehozható, ami főleg este jön majd kifejezetten jól. A videóban többször is ki van emelve a remek részletesség, és a tovább fejlesztett HDR-ről is szó esik. A felvételeket tárolhatják majd az emberek a Google Fotók szolgáltatás révén, ami korlátlan mennyiségű fénykép és támogatott videó elmentését teszi lehetővé online tárhelyen. A kamera applikációjában integráltan jelen lesz a Google Lens szolgáltatás is, amit a fotók alapján való keresésnél lehet segítségül hívni.

És ahogy arról már többször szó esett, most is megerősítést nyert, hogy a Nokia 9 PureView-ban még a Snapdragon 845 mobilplatform lesz jelen. A rendszerchiphez a videó alapján 6 GB-nyi rendszermemória és 128 gigás adattároló fog kapcsolódni, de elképzelhető, hogy egyéb RAM és tárhely konfigurációval is kapható lesz. Érdekesség még, hogy ki lett emelve a vezeték nélküli töltési képesség is, ami a Qi szabványnak megfelelő töltőkkel fog működni. A termék burkolata prémium minőséggel szolgálhat, a kerete fémből lehet, a hátoldalát lefedő üveg pedig nagy ívben lekerekített az oldalak mentén, így belesimulhat a tenyérbe.

A HMD Global a CES és az MWC közötti időszakban fogja útjára indítani az új csúcsmodellt, de azt még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor jön el ennek az ideje.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap