Shop menü

PROJEKTORRAL ELLÁTOTT OKOSÓRÁN DOLGOZHAT A SAMSUNG

Sci-fikbe illő megoldást szabadalmaztatott a napokban a Samsung, ezzel dobhatja fel a Galaxy okosórák iránti érdeklődést.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Projektorral ellátott okosórán dolgozhat a Samsung

A Samsung rengeteg pénzt költ kutató és fejlesztő munkára, ezt a vállalat többször is hangsúlyozta már az évek során. A K+F kiadások egy része pedig egészen izgalmas technológiai megoldások kidolgozására szokott elmenni, és bízunk abban, hogy a cég által nemrégiben szabadalmaztatott terv meg is fog valósulni.

Az okosórák az elmúlt években olyan szédületesen nagy innovációt nem hoztak. Egészségügyi szempontból egyre több lehetőséget nyújtanak, ez az a terület, ami a leginkább fejlődik. Ma már van olyan eszköz is, ami elfogadottan képes vérnyomást mérni megfelelő pontossággal, és lehete még sorolni ezen a területen a kisebb fejlesztéseket. A Samsung azonban most szabadalmaztatott egy projektoros technológiát, ami mindenképpen érdekes és izgalmas lenne.

Meg tudná azt oldani a karóra, hogy a mellette található bőrfelületre vetítene ki különböző információkat. Az emberek kézfeje felé nézne a projektor az okosóra oldalában, és mivel ez egy eléggé speciális kialakítás, nem éppen hétköznapi elven működő vetítőről lenne szó. LED alapú, apró lencséket használó vetítőt képzel el a vállalat, ami homorú kialakítású, és az óra tokjának a peremét végig követi.

Galéria megnyitása

A szabadalom alapján több centiméter hosszú, de csak néhány milliméter magas a speciális projektor. A képet pedig úgy fordítva vetítené, hogy ne jelentsen neki gondot, hogy szinte teljesen egy síkba kell vetítenie maga mellé.

Galéria megnyitása

A Samsung túl sok példát nem mutat arra, hogy milyen lehetőségeket nyújtana a projektor, de nem nehéz elképzelni, hogy mit lehetne kihozni nagyobb megjelenítési területből. Ennek köszönhetően nemcsak, hogy terjedelmesebb felületen lehetne látni az egyébként általában eléggé kicsi képernyő tartalmát, hanem így például kényelmesebb lenne áttekinteni a legfrissebb értesítéseket, az üzeneteket pedig kibontva, teljes terjedelemben is mutathatná a készülék.

Galéria megnyitása

Bár a leírásban azt lehet látni, hogy a kijelző tartalma a vetített képpel megegyezik, de a szabadalom leírása szerint nincs szó arról, hogy ugyanazt a képet kellene mindkét helyen nézni, lehet majd egymástól független a vetített és a képernyőn megjelenő tartalom. Ennek köszönhetően még több információval lesz képes szolgálni a szerkezet egyidejűleg.

Bízunk abban, hogy a Samsung ténylegesen azon lesz majd, hogy megvalósítsa ezt a technológiát. Mindenképpen érdekes lenne látni legalább egy működő prototípust. A filmvásznon már láttunk hasonló megoldást, és most itt van rá a szabadalom, de az, hogy ez a valóságban is tudna-e működni, az már egy egészen más kérdés. Sok érdekességet láttunk már azért viselhető kiegészítőkben, és szép számmal voltak az olyan dolgok, amikről azért kiderült, hogy nem igazán életképesek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére