Profi monitorok NEC módra

A SpectraView családba tartozó újdonságok professzionális szintű felhasználásra készültek.

Profi monitorok NEC módra

Az új NEC monitorok közül a kisebbik SpectraView 232-es típusjelzéssel érkezik és 23 colos képátlójú LCD kijelzőt alkalmaz, míg a nagyobbik SpectraView 271-es típusjelzéssel bír és 27 hüvelykes képátlójú LCD panelt használ. A profi tartalomkészítők, fotósok, dizájnerek és precíziós munkákt végző mérnökök számára készített újdonságok rendkívül pontos színmegjelenítést kínálnak, hála IPS típusú LCD panelüknek. Utóbbinak köszönhetően a függőleges és vízszintes betekintési szögek egyaránt 178 fokos értéket képviselnek.

A kisebbik modell esetében a 16:9-es képátlójú, IPS típusú LCD kijelző Full HD, azaz 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel és az Adobe RGB színterének 75%-át képes lefedni. Ez, vagyis a SpectraView 232-es modell a gyártó első olyan precíz, színhű képi megjelenítést kínáló megoldása, amely LED-es háttérvilágításra támaszkodik. A monitor 270 cd/m2-es fényerősséget, 1000:1 kontrasztarányt és 8 milliszekundumos GTG válaszidőt kínál, a teljes válaszidő pedig 14 milliszekundumot képvisel. A 16,77 millió színárnyalat megjelenítésére képes IPS panel 0,265 milliméteres képpont-távolsággal bír.

A videó bemenetek között egy mini D-Sub, egy HDMI, egy DisplayPort és egy DVI-D portot találunk. A monitor tipikusan 23 wattos fogyasztás mellett üzemel, maximális fogyasztása pedig nem haladja meg a 29 wattot - ez a LED-es háttérvilágításnak köszönhető.

A beépített állvány jóvoltából a kijelző döntésére és elforgatására egyaránt van mód, plusz rendelkezésre áll portré/pivot mód is. A kijelző magasságát 150 milliméteres tartományon belül állíthatjuk, a monitort pedig igény esetén fali tartókonzolra is szerelhetjük, hála a VESA támogatásnak. Maga a megjelenítő 543,6 x 338 x 227,6 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 10,2 kilogramm.

A 27 colos képátlójú változat 10 bites p-IPS panelje 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett üzemel és az Adobe színterének 98%-át képes lefedni. A monitor belső 14-bites LUT-okkal (Lookup Tables) rendelkezik, amelyek 42-bites színvezérlést és gamma korrekciót biztosítanak. A 10 bites p-IPS panel DisplayPort videó bemenet alkalmazásakor a 4,3 billiárd színt tartalmazó palettáról 1,07 milliárd színt tud megjeleníteni, mindezt az elérhető legszélesebb betekintési szögek kíséretében, minimális színtorzulás mellett. A termék 300 cd/m2-es fényerősség, 1000:1 kontrasztarány és 7 milliszekundumos GTG válaszidő mellett dolgozik, teljes válaszideje pedig 12 milliszekundumos értéket képvisel. Az újdonság 0,233 milliméteres képpont-távolsággal bír.

Ez a monitor két darab DVI-D és egy DisplayPort videó bemenettel kerül az üzletek polcaira. Az újdonság tipikusan 75 wattot fogyaszt, maximális fogyasztása pedig 117 watt. A termék 640,4 x 396,2 x 235,5 milliméteres mérettel érkezik, tömege pedig 13,6 kilogramm.

 

A VESA támogatás jóvoltából könnyedén fali tartókonzolra szerelhető a monitor, amennyiben erre igény van. A beépített állvány segítségével a kijelző döntésére és elforgatására egyaránt van mód, sőt, még magasság-állításra is, méghozzá 150 milliméteres tartományon belül.

A SpectaView család legfrissebb tagjai három év garanciával kerülnek forgalomba, méghozá ettől a hónaptól kezdve. A SpectraView 271-es modell 600 000 forint körüli áron, a SpectraView 232-es modell pedig nagyságrendileg 689 angol font körüli áron kapható, ami átszámítva nagyjából 250 000 forintos árat jelent.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward