Profi egybegép az Acer-től

Az új konfiguráció árát Pentium processzor alkalmazásával próbálták emészthető szinten tartani.

Profi egybegép az Acer-től

A Veriton Z2650G típusú egybegép gyártója szerint egy professzionális szintű megoldás, amely árához képest jó felszereltséggel és kedvező árcédulával kerül a boltok polcaira

A szóban forgó egybegép 20 colos képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott LCD kijelzőt alkalmaz, amely ezúttal nem a már megszokott 1920 x 1080 pixeles, hanem valamivel alacsonyabb, 1600 x 900 pixeles natív felbontás mellett üzemel. Az LCD panel kiválasztásakor a költséghatékonyságot szem előtt tartva valószínűleg a TN+Film típusra esett a választás, ami 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöggel áll a felhasználók rendelkezésére.

A processzor szerepét ezúttal egy Intel Pentium G645-ös egységre osztották, amely 32 nm-es gyártástechnológiával készül, két processzormaggal rendelkezik és 2,9 GHz-es magórajelen ketyeg. A termék Intel HD Graphics videó vezérlőt is tartalmaz, amely 850 MHz-es alap- és 1100 MHz-es Turbo órajelen üzemel. Emellett persze kétcsatornás memóriavezérlő is rendelkezésre áll, ami DDR3-1066 MHz-es rendszermemória kezelésére képes. Az új egybegépben alap esetben 4 GB-nyi rendszermemória lapul, de ez könnyedén bővíthető, méghozzá egészen 8 GB-ig, hála a két memóriafoglalatnak. Az adatok tárolásáról egy 500 GB-os SATA merevlemez gondoskodik, de emellett SuperMulti DVD író is rendelkezésre áll.

Az ütőképes egybegép beépített 1 megapixeles HD webkamerával érkezik és többféle memóriakártya formátumot is támogató memóriakártya-olvasóval is rendelkezik. USB 3.0-s portokból kettő, USB 2.0-s portokból pedig négy áll rendelkezésre, de rajtuk kívül Gigabites Ethernet vezérlő és HD audió vezérlő is található a repertoárban. Az energiatakarékosan működő egybegép az Energy Star 5.0-s minősítést is megkapta.

A TPM 1.2-es támogatással is ellátott újdonság akár az üzleti szintű biztonsági és menedzselhetőségi követelményeknek is megfelel. Az üzleti felhasználók számára jó hír, hogy a rendszer az Acer Proshield szolgáltatását is megkapta, ami nem más, mint egy kliensoldali konzol alkalmazás, ami a fontos biztonságtechnikai és menedzsment opciókat egy egyesített, jól áttekinthető kezelőfelületen keresztül teszi elérhetővé. Rendelkezésre áll még az Acer ORB (One-Button-Recovery) szolgáltatása is, amivel adataink mentése és/vagy helyreállítása egyszerűen, kényelmesen megoldható. Amennyiben a PC operációs rendszere üzemképtelenné válna, a helyreállító szolgáltatás segítségével egyszerűen és gyorsan visszaállítható a gyári állapot, de akár a legutóbbi rendszermentés alkalmazásával is helyreállítható a rendszer, már amennyiben volt mentésünk. Az Acer Client Manager segítségével távolról is menedzselhető a rendszer – akár alkalmazások is telepíthetőek. Az eSettings Manager jóvoltából követhetőek és eltárolhatóak a felhasználó szoftveres beállításai, ami sok esetben jöhet jól. Hasznos szolgáltatás a SmartBoot is, amellyel a gyakran használt alkalmazások a rendszer indulásakor automatikusan betöltődnek a tálcára. Végül, de cseppet sem utolsó sorban rendelkezésre áll a Quick Migration szolgáltatás is, amellyel egyszerűen frissíthetjük vagy továbbíthatjuk adatainkat egyik PC-ről a másikra – a rendszereket ehhez csak egy hálózati (LAN) kábellel kell összekötni.

Az Acer Veriton Z2650G típusú, VZ2650G-UG645X termékkóddal ellátott egybegépe egy év garanciával kerül forgalomba, ára pedig 629,99 dollár. A termék az Amerikai Egyesült Államok területén már kapható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward