Problémák vannak az új MacBook Pro noteszekkel

Úgy tűnik, hogy az Apple legfrissebb MacBook Pro noteszgépeivel, amelyek elsőként alkalmazzák az Intel Thunderbolt névre keresztelt adatátviteli technológiát, vannak kisebb-nagyobb gondok. A problémákat a felhasználók már egy több, mint 45 oldalas fórumtémán belül próbálják egymással megbeszélni és ezzel együtt azt is elérni, hogy az Apple minél hamarabb kínáljon megoldást a problémákra, amelyek rendkívül kellemetlenek.

Problémák vannak az új MacBook Pro noteszekkel

Úgy tűnik, hogy az Apple legfrissebb MacBook Pro noteszgépeivel, amelyek elsőként alkalmazzák az Intel Thunderbolt névre keresztelt adatátviteli technológiát, vannak kisebb-nagyobb gondok. A problémákat a felhasználók már egy több, mint 45 oldalas fórumtémán belül próbálják egymással megbeszélni és ezzel együtt azt is elérni, hogy az Apple minél hamarabb kínáljon megoldást a rendkívül kellemetlen gondokra.

Vibráló képű külső monitor, terhelésre lefagyó rendszer

Az első tünet a friss noteszgépek esetében akkor jelentkezik, ha a termékre egy külső monitort kapcsolunk, ugyanis ekkor a külső monitor képe elkezd vibrálni, ugrálni és remegni, ezzel pedig megkeseríti a kikapcsolódni vagy dolgozni vágyó felhasználók életét. A másik hiba ennél már komolyabbnak tűnik: egyes felhasználók arról számoltak be, hogy komolyabb terhelés alkalmával a notebook egyszerűen lefagy. Ezt a tüntetet először március elsején jelentette egy felhasználó, majd nem sokkal ezután többen is hasonló hibákról panaszkodtak. A felhasználók egybehangzóan állították: ahogy a rendszert elkezdik terhelni, felpörög a hűtőventilátor, majd kifagy az egérkurzor és maga a rendszer is.

 

Utóbbi tünetet szélesebb körben is tudták reprodukálni. Egy Apple Store tulajdonos például három MacBook Pro noteszgépnél is tudta produkálni a hibajelenséget és ehhez gépenként alig négy percre volt szükség.

Az Apple szoftvermérnökei azóta már természetesen reagáltak is a problémára: a gyártó egy új frissítést tett közzé. Az egyéb frissítések mellett a csomagban található egy olyan javítás is, amely mind a fagyási problémákat, mind pedig a külső monitor képének vibrálását megszűnteti, legalábbis az első tapasztalatok erről számolnak be, úgyhogy mindenképp érdemes beszerezni.

Az említett frissítést a Software Update menün keresztül szerezhetik be az érintett felhasználók.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward